De vrolijkste lessen voor het einde van het jaar!

Een goed begin is het halve werk, maar een goed einde is ook wat waard. Daarom in deze blog drie vrolijke lessen om met de klas te doen. Hiermee sluit je het kalenderjaar op een gezellige en positieve manier af!

Het jaar van …

Wil je terug- én vooruitkijken? Doe dan deze lesbrief. De leerlingen verzamelen hun highlights van de eerste helft van dit schooljaar (of het hele afgelopen kalenderjaar), bedenken wat ze in de komende tijd willen bereiken en presenteren dit. Een soort markeringspunt dus en absoluut passend bij deze tijd van het jaar.

Van welke gedachten word jij vrolijk?

Het glas is halfvol of het glas is half leeg: een bekend voorbeeld van positief of negatief denken. In kansen denken kun je ook wel omdenken noemen. Dat doen de leerlingen tijdens deze les. Leuk om ook te koppelen aan gedachten over toetsweken, aankomende repetities of andere ‘uitdagende’ gebeurtenissen voor de leerlingen. Een vrolijke noot, zo aan het einde van het jaar.

Het Tumult Kerstspel 2018

Ik noem hem als laatste, maar deze verdient deze feestmaand absoluut de eerste plaats. Het Tumult Kerstspel biedt je de mogelijkheid om in een handomdraai een superleuke afsluitende les te verzorgen. Wedden dat je leerlingen fanatiek worden? Kerstmuziekje erbij opzetten en een haardvuur op het digibord: kerst is AAN.

Het jaar beginnen met een nieuwe lesbrief?

De lessen hierboven kun je natuurlijk ook in januari inzetten als vrolijke start van het nieuwe jaar. Wil je dan liever een kersverse les ontvangen die zo in te zetten is? Meld je dan aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief en je krijgt na de kerstvakantie een nieuwe lesbrief je mailbox.

Print Friendly, PDF & Email

About the Author:

Martina Nieuwenhuis
Humor, (snelle) inspiratie en burgerschap. Dat is, in te weinig woorden, waar ik van hou. Bij Tumult werk ik als ontwikkelaar van lesmateriaal en consultant. Ik bedenk bijvoorbeeld elke 2 weken een nieuwe les voor in de nieuwsbrief, ik bezoek scholen en werk tientallen werkvormen uit. Het schrijven van blogs vind ik een van mijn leukste taken: heerlijk om de tijd te nemen me in iets fantastisch te verdiepen en dit te delen met allerhande onderwijsexperts! Via dit blog hoop ik te inspireren, maar andersom word ik ook graag geïnspireerd! Heb je een goed (onderwijs)idee? Dan hoor ik het graag!

Leave A Comment