Vaardigheden zijn belangrijk! Want als je goed kunt plannen, presenteren en samenwerken, heb je daar je hele leven profijt van. Maar hoe leer je je leerlingen beter leren? Met het lesmateriaal van Tumult geef je gemakkelijk gestructureerde en leuke lessen zonder dat je veel tijd kwijt bent aan voorbereiding. Het resultaat? Gemotiveerde en vaardige leerlingen!

Tumult daagt je uit om je vaardigheden en talenten te ontwikkelen en in de praktijk te brengen. Onze sleutelwoorden daarbij zijn: activeren, ontwikkelen en contact maken!

Activeren: leren door doen
Je leert het beste als je actief met de leerstof bezig bent. Dat vraagt om lesmateriaal dat leerlingen betrekt en uitdaagt om hun eigen leervragen te beantwoorden. Tumult biedt rijke lessen met gevarieerde en activerende werkvormen voor het beste leerresultaat. Op die manier construeren leerlingen zelf kennis.

Ontwikkelen: leren voor het leven
Leren doe je voor het leven. Met Tumult leer je vaardigheden waar je voor de rest van je leven wat aan hebt, zodat je je kunt ontwikkelen tot kritisch en vaardig wereldburger. Het lesmateriaal houdt daarbij rekening met verschillende fasen in de ontwikkeling van leerlingen en verschillen tussen leerlingen onderling.

Contact maken: leren doe je samen
Samen leren zorgt voor plezier en leidt tot het beste leerresultaat. Tumult komt veel op scholen: samen met docenten en leerlingen werken we continu aan verbetering van het lesmateriaal. Door in ons lesmateriaal uit te gaan van de belevingswereld van leerlingen en naast leerlingen te staan, blijven we altijd in contact met leerlingen.

Tumult maak je samen, voor iedereen, altijd en overal!

Team Tumult januari 2020

Werken bij Tumult?

We hebben op dit moment geen vacatures. Toch solliciteren? Of ben je op zoek naar een leuke stageplek? Je kunt ons altijd een mailtje sturen en ons over jezelf vertellen.

Ik heb nu twee lessen Tumult gedaan. Mijn ervaringen zijn positief. De leerlingen zijn er goed en serieus mee bezig. Met een les uit het boek ben ik ook wel ongeveer een lesuur bezig.
Docent leerjaar 2, Trinitas College
De nieuwe hoofdstukken van Tumult zijn leuk om mee te werken en goed werkbaar. De leerlingen steken ook iets op van het hoofdstuk leerstrategieën. De hoofdstukken zijn iets korter dan in de ‘gewone’ tumultboekjes, waardoor de spanningsboog bij de leerlingen binnen een les van 45 minuten aanwezig blijft.
Tim Bijpost, Regius College Schagen
Ik ben positief over het materiaal en vind het een prettige methode om mee te werken. In de lesomschrijvingen staan genoeg suggesties, tips en digitaal materiaal om een lesuur nuttig te kunnen vullen.
Docent leerjaar 2, Trinitas College