Over Tumult

Alles voor mentoren

Een toekomst vol mogelijkheden

Wij geloven dat iedereen wil leren en een toekomst vol mogelijkheden voor zich heeft. Voorwaarden daarvoor zijn dat je je veilig voelt, vertrouwen hebt in je eigen kunnen en wordt uitgedaagd je grenzen te verleggen. Onze droom is dat iedereen de kansen krijgt zich optimaal te ontplooien.

Hoe begeleiden we leerlingen naar een mooie toekomst?

Wat leerlingen ook leren; leraren spelen daarin een hoofdrol. Als goede leraar zie je leerlingen, luister je met aandacht en breng je leerlingen in beweging. Op die manier laat je ze boven zichzelf uitstijgen. Dit geldt voor iedere leraar, maar bovenal voor de mentor. De mentor is de spil in de begeleiding van leerlingen en leert ze vaardigheden voor leren, leven en werken.

mentor als spil 2021

Wat doet de mentor dan?

Je belangrijkste taak als mentor is om je leerlingen goed te begeleiden. Bijvoorbeeld:

  • bij de start van het nieuwe schooljaar;
  • als ze belangrijke (school)keuzes moeten maken;
  • bij het groepsproces in de klas;
  • als er problemen spelen bij leerlingen;
  • bij het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn voor een succesvolle schoolloopbaan en daarna.

Daarnaast ben je de eerste contactpersoon voor ouders en vakdocenten. Dat is nogal wat! Daar kun je best wat ondersteuning bij gebruiken.

Tumult: Alles voor mentoren

Als mentor hoef je het niet allemaal alleen te doen. Op basis van ons model De mentor als spil bieden wij alle mentoren in het voortgezet onderwijs de juiste handvatten voor de beste leerlingbegeleiding en de leukste mentorlessen. Met ons actuele en gevarieerde aanbod geef je je mentorschap op een eigen manier vorm. Denk aan kant-en-klaar lesmateriaal, waarmee je met weinig voorbereidingstijd de beste mentorlessen geeft. Lessen waarin je leerlingen samen actief aan de slag gaan en vaardigheden leren door te doen. We bieden daarbij een doorlopende leerlijn, waardoor je zeker weet dat alle belangrijke onderwerpen door de leerjaren heen gedekt zijn.

En naast lesmateriaal is er nog veel meer waar je inspiratie, variatie of verdieping uit kunt halen. Denk aan ouderkaarten om ouders makkelijk te betrekken, stappenplannen voor de transfer naar de vakles, blogs met didactische tips, lesvoorbereidingen met aanvullende lesideeën en ondersteunende sessies op scholen. Kortom, een breed aanbod met passende ondersteuning voor iedere mentor.

Werken bij Tumult?

Bekijk onze openstaande vacatures.

Search