Werken met Tumult

Het mentoraat... dat vormen we samen!

Een blended oplossing voor scholen die (gaan) werken met Tumult. Een training op locatie  gecombineerd met een jaar lang digitale ondersteuning en inspiratie via onze online memberomgeving. Leer hoe je de optimale mentorles geeft met Tumult!

De training is een veelzijdige bijeenkomst waarin we jullie mentoraat een energieke boost geven. Tijdens de training lichten we de werkboeken toe en besteden we aandacht aan de online materialen die beschikbaar zijn. Daarnaast bespreken we de visie op het mentoraat vanuit jullie school en specifieke vragen of cases van  deelnemers. Ook geven we mentoren nieuwe tools in handen waarmee zij zichzelf als mentor verder kunnen professionaliseren.

Gedurende het schooljaar blijft Tumult beschikbaar voor jullie team. Bij vragen over de methode of het mentoraat in het algemeen is de Academy bereikbaar per mail of telefoon. Er vindt een halfjaarlijkse evaluatie plaats met (een deel van) het team, en wanneer dit wenselijk is kunnen we vervolg- of inspiratiesessies plannen.

Op deze manier werken mentoren optimaal met het lesmateriaal. We ontzorgen de coördinator of teamleider terwijl de kwaliteit van het mentoraat gewaarborgd blijft!

Tijdsduur:         3 uur 

Locatie:             op school of externe locatie

Investering:      € 1.295,- (max. 15 personen) 

Belangrijkste doelen van deze training zijn:   

  • Inspiratie en implementatie: weet hoe je een Tumultles optimaal geeft
  • Bekendheid met het digitale aanbod van Tumult en hoe je het inzet
  • Groei als mentor: ontwikkel nieuwe vaardigheden die je helpen in je mentorles
  • Kwaliteit en uniformiteit: stem de planning van de mentorlessen af met je collega’s

Standaard bij Tumult lesmaterialen:

Extra met Werken met Tumult

Ontmoet de trainers

Tumult Academy trainer - Marije Veenstra - van Baal

Marije Veenstra - van Baal

“Waarom ik het zo mooi vind om mentoren te trainen? Omdat ik graag wil bijdragen aan het vullen van de rugzak van mentoren zodat zij er nog meer kunnen zijn voor hun leerlingen.”

Tumult Academy trainer - Karin Holley

Karin Holley

"Als mentor - en als persoon - blijf je groeien door te blijven leren. We hoeven niet perfect te zijn, of alles te weten, maar we geven het voorbeeld aan de leerlingen dat fouten maken en daarvan leren goed is, dat leren leuk is, en dat je je hele leven lang kan blijven leren! Ik doe dit zelf ook door me continu verder te ontwikkelen, van leraar naar mentor en counselor en nu coach en trainer."

Tumult Academy trainer - Wytsche Zwart

Wytsche Zwart

"Ik help mentoren graag bij het bewust worden van de impact die ze hebben op hun leerlingen. Dat wat leerlingen uiteindelijk echt bijblijft, is als een mentor niet alleen zichtbaar enthousiast is over het lesgeven, maar ook zijn of haar kwetsbaarheid laat zien."

Tumult Academy trainer - Florianne Sollie

Florianne Sollie

“Als trainer help ik mentoren met het inzetten van Tumult voor hun eigen doelen. Na jarenlang leerlingen te hebben begeleid, help ik ze nu met veel plezier indirect: door hun mentoren nieuwe tools aan te reiken en te helpen de planning voor het mentoraat helder te krijgen.”

Informatie en aanmelden

Wil je graag een training met jouw team? Of wil je meer informatie ontvangen? Vul het formulier in, dan helpen we je zo snel mogelijk op weg.

Meer informatie?

Neem contact op met Gian Walhain, consultant en trainer van Tumult Academy, door te bellen naar 06 3462 7895 / 020 421 5129 of mail naar gianwalhain@tumultgroep.nl

Gian Walhain

Onze andere trainingen

Training Motivatie: de leerling zien - Tumult Academy

Motivatie: de leerling ‘zien’

Hoe motiveer ik leerlingen op een positieve manier? Je leert het in deze verrassende én praktische training!

Training Motiverende gespreksvoering - Tumult Academy

Motiverende gespreksvoering

Leer over verschillende gesprekstechnieken, pas deze effectief toe en zet leerlingen aan tot reflectie en actie.

Training Een mentoraat dat staat - Tumult Academy

Een mentoraat dat stáát!

Met deze hands-on training krijg je nieuwe tools in handen die zorgen voor structuur in het mentoraat en meer rust in je werk.

Tumult Mentorbootcamp - Tumult Academy

Tumult Mentorbootcamp

In twee dagdelen trainen we zowel nieuwe als meer ervaren mentoren in begrip en beheersing van de belangrijkste competenties binnen het mentoraat. Haal alles uit jezelf én je leerlingen!

VR technologie: pestgedrag - Tumult Academy

VR technologie: pestgedrag

Pestgedrag wil je zo vroegtijdig mogelijk aanpakken. Met behulp van VR-technologie gaan we in deze training aan de slag om pestgedrag in de klas tijdig te signaleren én in te grijpen.

Talentontwikkeling voor mentorenteams

Talentontwikkeling voor mentorenteams

Een uitgebreide training waarin we aan de slag gaan met het hele mentorenteam. Bepaal gezamenlijk de belangrijkste uitgangspunten voor het mentoraat binnen jullie school.

Tumult Academy is geregistreerd bij CRKBOCRKBO_Instelling Tumult Academy

Heb je klachten over een training of een leerpad? Of heb je andere feedback? Je kunt het hier kwijt.

Download hier onze klachtenprocedure.

Search