Meer informatie? Neem contact op met Gian Walhain, consultant en trainer van Tumult Academy, door te bellen/appen naar 06 3462 7895 of mail naar gianwalhain@tumult.nl

 

Gian Walhain

Ontdek essentiële kennis, tips en tools voor mentoren

De rol van mentor vraagt vakmanschap en kennis, maar het mentorschap krijg je er vaak ‘bij’. In deze training maak je kennis met de belangrijkste kenmerken van het mentoraat en geven we je concrete kennis, tips en praktische handvatten voor het uitvoeren van je taken. We laten je zien hoe je als mentor jezelf én je leerlingen kunt laten groeien.

We doen dit aan de hand van de vier rollen van de mentor:

  • Jij als mentor: eigen kwaliteiten en motivatie, werkdruk en werkgeluk, persoonlijke aandachtsgebieden
  • De leerling: gesprekstechnieken, leerstrategieën, studievaardigheden
  • De klas: pedagogisch klimaat, groepsdynamiek, jaarplanning
  • De omgeving: communiceren met ouders of verzorgers, actualiteiten in de les, samen met collega’s het mentoraat vormgeven.

 

De training is opgedeeld in twee dagdelen, verbonden door een aantal praktische (kennis-) opdrachten die je eventueel direct in praktijk kan brengen. Zo bereiden wij je voor op je nieuwe rol en zorgen we voor een energieke start van het mentorjaar!

In deze playlist vind je korte video’s met handige tips op het gebied van leerlingbegeleiding en het mentoraat. Deze hebben betrekking op de verschillende onderdelen uit de Mentorbootcamp.

Klaar voor het mentoraat

Na afronding van dit ontwikkeltraject ontvang je een certificaat en sta je vol energie en vertrouwen voor je mentorklas. Je hebt basiskennis van leer- en gedragsproblemen, gesprekstechnieken, hebt je klassenmanagement op orde en weet hoe je een veilig groepsproces moet vormgeven. De Tumult Academy blijft uiteraard beschikbaar als co-mentor voor vragen en verdere ondersteuning.

Belangrijkste doelen van deze training zijn:   

  • Inzicht in de eigen kwaliteiten en talenten als mentor.
  • Begrip en beheersing van essentiële mentorvaardigheden zoals gesprekstechnieken, groepsdynamiek, coaching, persoonlijke begeleiding van leerlingen en de communicatie met ouders.
  • Voldoende competenties en zelfvertrouwen om aan de slag te gaan als mentor!

 

Het is mogelijk deze training uit te breiden met één of meer vervolgsessies. Op deze manier kunnen we dieper ingaan op de verschillende facetten, is er ruimte voor intervisie en creëren we meer continuïteit. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Tijdsduur:         2 dagdelen 

Locatie:             op school of extern

Investering:      € 499,- per persoon

Over de trainer

Gian Walhain

Gian Walhain

"In mijn tijd als docent heb ik het mentorschap ervaren als een apart vakgebied binnen het onderwijs. De persoonlijke band met leerlingen, hen laten ontdekken waar hun talenten liggen en een ankerpunt mogen zijn tijdens moeilijke momenten is waardevol, maar kan ook veel van je vragen. Binnen de Tumult Academy geven wij mentoren kennis, inspiratie en de juiste tools in handen om van het mentorschap een feestje te maken. Met veel plezier lever ik hier een bijdrage aan!"

Wytsche-Zwart-spreker-op-de-Nationale-Mentorendag - Tumult.nl

Wytsche Zwart

"Ik help mentoren graag bij het bewust worden van de impact die ze hebben op hun leerlingen. Dat wat leerlingen uiteindelijk echt bijblijft, is als een mentor niet alleen zichtbaar enthousiast is over het lesgeven, maar ook zijn of haar kwetsbaarheid laat zien."​

Onze andere trainingen

Training Motivatie: de leerling zien - Tumult Academy

Motivatie: de leerling ‘zien’

Hoe motiveer ik leerlingen op een positieve manier? Je leert het in deze verrassende én praktische training!

Training Motiverende gespreksvoering - Tumult Academy

Motiverende gespreksvoering

Leer over verschillende gesprekstechnieken, pas deze effectief toe en zet leerlingen aan tot reflectie en actie.

Training Een mentoraat dat staat - Tumult Academy

Een mentoraat dat stáát!

Met deze hands-on training krijg je nieuwe tools in handen die zorgen voor structuur in het mentoraat en meer rust in je werk.

IK ben er klaar voor - Training Tumult Academy Mentor

Werken met Tumult

Een energieke training met een jaar lang mentor ondersteuning vanuit Tumult!

VR technologie: pestgedrag - Tumult Academy

VR technologie: pestgedrag

Pestgedrag wil je zo vroegtijdig mogelijk aanpakken. Met behulp van VR-technologie gaan we in deze training aan de slag om pestgedrag in de klas tijdig te signaleren én in te grijpen.

Talentontwikkeling voor mentorenteams

Talentontwikkeling voor mentorenteams

Een uitgebreide training waarin we aan de slag gaan met het hele mentorenteam. Bepaal gezamenlijk de belangrijkste uitgangspunten voor het mentoraat binnen jullie school.

Tumult Academy is geregistreerd bij CRKBOCRKBO_Instelling Tumult Academy

Heb je klachten over een training of een leerpad? Of heb je andere feedback? Je kunt het hier kwijt.

Download hier onze klachtenprocedure.

Search