Tumult Academy

Training voor mentoren in het VO

Als mentor heb je één van de belangrijkste rollen binnen een school. Je biedt een anker en een kompas voor leerlingen. Op het gebied van motivatie, groepsdynamiek en diplomering kun jij het verschil maken. Het team van mentoren op school begeleidt brugklassers bij hun groei tot completere jongvolwassenen. Dit vereist vakmanschap, zelfkennis en de juiste vaardigheden voor mentoren.

De mentor maakt het verschil.

Wij geloven dat iedereen wil leren en een toekomst vol mogelijkheden voor zich heeft. Onze droom is dat iedereen de kansen krijgt zich optimaal te ontplooien. Binnen het voortgezet onderwijs kan de mentor hierin een cruciale rol spelen. Daarom richten wij ons al bijna 25 jaar volledig op mentoren. 
 
Met onze expertise helpen we scholen bij het vormgeven van hun mentoraat. Hoe? Niet alleen met kwalitatief hoogwaardige leermiddelen, maar ook door jou als mentor te trainen op belangrijke vaardigheden. We willen je laten ervaren hoe je effectief en met veel plezier de rol van mentor kunt vervullen.

Waarom Tumult Academy?

Onze trainingen voor mentoren

IK ben er klaar voor - Training Tumult Academy Mentor

Werken met Tumult

Een energieke training met een jaar lang mentor ondersteuning vanuit Tumult!

Training Motivatie: de leerling zien - Tumult Academy

Motivatie: de leerling ‘zien’

Hoe motiveer ik leerlingen op een positieve manier? Je leert het in deze verrassende én praktische training!

Training Een mentoraat dat staat - Tumult Academy

Een mentoraat dat stáát!​

Met deze hands-on training krijg je nieuwe tools in handen die zorgen voor structuur in het mentoraat en meer rust in je werk.

Training Motiverende gespreksvoering - Tumult Academy

Motiverende gespreksvoering

Leer over verschillende gespreks-technieken, pas deze effectief toe en zet leerlingen aan tot reflectie en actie.

Tumult Mentorbootcamp - Tumult Academy

Tumult Mentorbootcamp

In twee dagdelen trainen we zowel nieuwe als meer ervaren mentoren in begrip en beheersing van de belangrijkste competenties binnen het mentoraat. Haal alles uit jezelf én je leerlingen!

Talentontwikkeling voor mentorenteams

Talentontwikkeling voor mentorenteams

Een uitgebreide training waarin we aan de slag gaan met het hele mentorenteam. Bepaal gezamenlijk de belangrijkste uitgangspunten voor het mentoraat binnen jullie school.

VR technologie: pestgedrag - Tumult Academy

VR technologie: pestgedrag

Pestgedrag wil je zo vroegtijdig mogelijk aanpakken. Met behulp van VR-technologie gaan we in deze training aan de slag om pestgedrag in de klas tijdig te signaleren én in te grijpen.

Tumult Academy logo

Onze enthousiaste trainers

Tumult Academy trainer - Marije Veenstra - van Baal

Marije Veenstra - van Baal

“Waarom ik het zo mooi vind om mentoren te trainen? Omdat ik graag wil bijdragen aan het vullen van de rugzak van mentoren zodat zij er nog meer kunnen zijn voor hun leerlingen.”

Tumult Academy trainer - Karin Holley

Karin Holley

"Als mentor - en als persoon - blijf je groeien door te blijven leren. We hoeven niet perfect te zijn, of alles te weten, maar we geven het voorbeeld aan de leerlingen dat fouten maken en daarvan leren goed is, dat leren leuk is, en dat je je hele leven lang kan blijven leren! Ik doe dit zelf ook door me continu verder te ontwikkelen, van leraar naar mentor en counselor en nu coach en trainer."

Tumult Academy trainer - Wytsche Zwart

Wytsche Zwart

"Ik help mentoren graag bij het bewust worden van de impact die ze hebben op hun leerlingen. Dat wat leerlingen uiteindelijk echt bijblijft, is als een mentor niet alleen zichtbaar enthousiast is over het lesgeven, maar ook zijn of haar kwetsbaarheid laat zien."

Tumult Academy trainer - Florianne Sollie

Florianne Sollie

“Als trainer help ik mentoren met het inzetten van Tumult voor hun eigen doelen. Na jarenlang leerlingen te hebben begeleid, help ik ze nu met veel plezier indirect: door hun mentoren nieuwe tools aan te reiken en te helpen de planning voor het mentoraat helder te krijgen.”

Gian Walhain

Gian Walhain

"In mijn tijd als docent heb ik het mentorschap ervaren als een apart vakgebied binnen het onderwijs. De persoonlijke band met leerlingen, hen laten ontdekken waar hun talenten liggen en een ankerpunt mogen zijn tijdens moeilijke momenten is waardevol, maar kan ook veel van je vragen. Binnen de Tumult Academy geven wij mentoren kennis, inspiratie en de juiste tools in handen om van het mentorschap een feestje te maken. Met veel plezier lever ik hier een bijdrage aan!"

Informatie en aanmelden

Wil je graag een training met jouw team? Of wil je meer informatie ontvangen? Vul het formulier in, dan helpen we je zo snel mogelijk op weg.

Heb je vragen?

Neem contact op met Gian Walhain, consultant en trainer van Tumult Academy door te bellen naar 06 3462 7895 / 020 421 5129 of mail naar gianwalhain@tumultgroep.nl

Gian Walhain

Tumult Academy is geregistreerd bij CRKBOCRKBO_Instelling Tumult Academy

Heb je klachten over een training of een leerpad? Of heb je andere feedback? Je kunt het hier kwijt.

Search