Klantcases

Een kijkje in de keuken bij andere scholen

Tumult op maat voor VSO

Het mentoraat is een uitgebreide taak op het Leo Kannercollege, met leerlingen die allemaal een diagnose hebben in het autisme-spectrum. Ze werkten lang met diverse bij elkaar verzamelde lessen, maar deze werkwijze was voor zowel leerlingen als docent verwarrend.

“We hebben de mogelijkheid gekregen om onze eigen lessen te implementeren in de leerlijn van Tumult. Daarnaast hebben we een stappenplannenboekje ontworpen voor de leerlingen. Daarin staat een overzicht van alle stappenplannen die ze tijdens hun schoolloopbaan aangeboden krijgen in de mentoraatsleerlijn. Dit boekje wordt door Tumult nu ook aangeprezen bij andere scholen. Met elkaars expertise hebben we een goed product neergezet.”

Structuur in het mentoraat​

Het invullen van de mentorlessen was een uitdaging voor Dalton Lyceum Barendrecht. Voornamelijk in de onderbouw was er geen vaste invulling voor de lessen, waardoor de mentoren wat aanmodderden in het mentoruur. Vaak werd de les ingevuld met nieuws vanuit de school, huiswerk of een spelletje.

“Door het schoolbreed aan te pakken, mentoren zelf ook keuzevrijheid te geven en jaarlijks bij te sturen met hulp van Tumult, hebben we structuur aangebracht in ons mentoraat.”

Search