Ontdek Tumult lesmateriaal voor Studievaardigheden

Complete leerlijn studievaardigheden

Een complete leerlijn voor leerjaar 1 t/m 4.

Kant-en-klare lesvoorbereidingen

Zo geef je met weinig voorbereidingstijd een goede les.

Optimale ondersteuning

Ontdek alle ins & outs van het werken met Tumult Studievaardigheden met Tumult Academy.

Leren leren met een gedegen plan

Een complete leerlijn voor studievaardigheden

De doorlopende leerlijn in de studievaardigheden-titels zorgt voor herhaling en verdieping van belangrijke vaardigheden in klas 1 t/m 4. De leerlijn is ontwikkeld met behulp van de leerlijnen van SLO én onze eigen toevoegingen. In de leerlijn studievaardigheden komen deze vaardigheden aan bod:

  • Plannen
  • Leerstrategieën
  • Informatievaardigheden
  • Mondeling presenteren
  • Schriftelijk presenteren
  • Samenwerken
  • Studiehouding (in 3-4 havo/vwo)

De vaardigheden komen elk jaar terug, maar dan elke keer met meer verdieping, uitdaging of zelfstandigheid. Door Tumult Studievaardigheden in verschillende leerjaren te gebruiken, gaan leerlingen de vaardigheden echt beheersen en krijgen ze een steeds uitgebreider arsenaal aan mogelijkheden binnen de vaardigheden en leerstrategieën, waarmee ze klaar zijn voor de volgende stap in hun (studie)loopbaan!

Weinig voorbereidingstijd nodig

Kant-en-klare lesvoorbereidingen voor docenten

Met de gratis lesvoorbereidingen kun je snel en efficiënt je mentorles voorbereiden om tijdens de les een zo groot mogelijk leerrendement te bereiken. De lesvoorbereidingen geven je ook meer tips, aanvullende lesideeën en inspiratie om dieper op een onderwerp in te gaan. In de lesvoorbereidingen vind je daarnaast ook praktische informatie terug, zoals de leerdoelen van de verschillende lessen en materialen die nodig zijn voor de les. De lesvoorbereidingen van Tumult Studievaardigheden bieden handvatten voor startende mentoren, maar zijn ook een handige leidraad voor meer ervaren docenten.

De kant-en-klare lesvoorbereidingen zijn gratis beschikbaar in onze digitale omgeving Mijn Tumult. Wil je liever iets op papier? In onze webshop zijn ook papieren docentenpakketten verkrijgbaar.

Vraag gratis een digitaal proefexemplaar aan

Tumult Academy, memberomgeving en meer

Optimale ondersteuning

Structuur is belangrijk voor het aanleren van vaardigheden. Met het Studievaardigheden lesmateriaal van Tumult én het gratis extra lesmateriaal in onze memberomgeving geef je op een gestructureerde manier een heel schooljaar lang aandacht aan de essentiële vaardigheden voor leerlingen.

Wil je meer hulp om vaardigheden bij jou op school goed op de rit te krijgen? Maak kennis met Tumult Academy: een compleet ondersteuningsprogramma voor het mentorenteam. Een combinatie van online leerpaden met de belangrijkste vaardigheden voor mentoren én live trainingssessies op school door onze professionele trainers. Lees er meer over of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

In één keer het vaardighedenonderwijs op de rit

Ook beschikbaar als combipakket

Wil je niet alleen aandacht voor studievaardigheden, maar ook voor sociaal-emotionele vaardigheden en/of LOB? Tumult biedt aantrekkelijke combipakketten met verschillende titels voor één niveau en leerjaar. Zo heb je voor een vast laag bedrag alles in huis om aandacht te besteden aan de verschillende onderdelen van het vaardighedenonderwijs.

Lesmateriaal bestellen

Wil je het Tumult Studievaardigheden lesmateriaal op jouw school gebruiken? Je kunt het direct online bestellen in onze eigen webshop.

Meer weten?

We staan voor je klaar!

Stel je vraag

Heb je een vraag over ons lesmateriaal? Wil je weten wat de mogelijkheden voor jouw school zijn? Vul het formulier in.

Maak een belafspraak

Vul het formulier in en we bellen je terug op een datum en tijd dat het jou uitkomt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je elke maand gratis lesmateriaal ontvangen? En de beste blogs voor docenten in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Meer zien van Tumult?

Een sociaal en veilig leerklimaat!

Een klas waarin leerlingen respect voor elkaar hebben. Waarin ze conflicten samen oplossen. En waarin ze vanuit zelfvertrouwen en motivatie leren. Tumult Sociaal-emotionele vaardigheden helpt je op weg!

Tumult methode voor Studievaardigheden in het voortgezet onderwijs

Iedereen een passende loopbaan!

Échte praktijkervaringen. Goede handvatten voor loopbaangesprekken. Activerende lessen die reflectie stimuleren. Met Tumult LOB heb je alles om je leerlingen op weg te helpen naar een mooie toekomst!

Tumult methode voor LOB in het voortgezet onderwijs

Kunst kijken en maken

Kunst kijken én maken; met de kunst-titels van Tumult maken leerlingen op een laagdrempelige manier kennis met kunst en cultuur.

 

Tumult lesmethode voor Kunst en maatschappij in het voortgezet onderwijs
Search