Mentorlicenties

Het mentoraat op orde

Mentor zijn is een veelzijdige en belangrijke taak: Leerlingen ‘zien’ en zorgen dat ze goed met elkaar omgaan en samen een échte klas vormen. Leerlingen begeleiden naar een manier van leren die voor hen het beste werkt. Ouders informeren en betrekken bij de ontwikkeling van hun kinderen op school. Overleggen met collega’s over hoe leerlingen het doen en wat beter kan. En dan zelf ook nog zorgen voor een goede werkprivé-balans. Het mentoraat is een uitdaging en het lastige: je krijgt er geen mentorenopleiding bij! De nieuwe mentorlicenties van Tumult bieden een combinatie aan van (online en offline) leermiddelen, professionalisering en sessies op school.

Daarmee heeft elke mentor op elk moment en zowel individueel als in teamverband, handvatten, structuur en houvast om de beste mentor te zijn die hij/zij/hen in zich heeft.

Mentorlicenties

Alles in één voor de mentor

Op basis van 25 jaar ervaring in het mentoraat ontwikkelde Tumult leerlijnen voor zowel mentorcompetenties als voor leermiddelen. In de nieuwe mentorlicenties komen deze leerlijnen samen. De licenties geven toegang tot werkboeken, online les- en trainingsmateriaal en mentortrainingen op school. Zo kan elke mentor makkelijk en zelfstandig en/of samen met het hele mentorenteam mentorcompetenties uitbreiden en mentorlessen aanbieden aan leerlingen.

Wat krijg je?

De licentievormen

Met de nieuwe mentorlicenties biedt Tumult méér ondersteuning aan scholen, teamleiders en mentoren. In twee licentievormen krijgen mentoren krachtige handvatten met kennis en inspiratie bij het uitvoeren van hun mentorrol. Teamleiders krijgen houvast in de voortgang van het mentoraat en de school als geheel krijgt een expliciete gemeenschappelijke structuur en aanpak in het mentoraat.

De mentorlicenties zijn als volgt opgebouwd en worden in overleg met de school op maat ingericht:

Pijl
Werken met Tumult licentie Mentor Groei licentie
Werkboeken voor leerlingen en docenten *
Tumult Deze Week **
Start- en halfjaartraining Werken met Tumult
Halfjaarlijkse gebruikersrapportage
Sessies op school: Lesobservaties, Leerling Brainstormsessies
Trainingen op school: zie aanbod, maatwerk

* Beschikbaar in drie opties: folio, digitaal of op maat. Te bestellen bij boekhandels of in webshop Tumult.
** Met toegang tot wekelijks actuele lessen, werkvormen, video’s en toegang tot Tumult Bronnenbank

Meer weten over de Mentorlicenties?

Vul het formulier in
Meer weten over de mentorlicenties?

We staan voor je klaar!

Stel je vraag

Heb je een vraag over onze licenties? Wil je weten wat de mogelijkheden voor jouw school zijn? Vul het formulier in.

Maak een belafspraak

Vul het formulier in en we bellen je terug op een datum en tijd dat het jou het beste uitkomt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je regelmatig gratis lesmateriaal ontvangen? En de beste blogs voor docenten in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Search