Stimuleer creatieve vaardigheden met Tumult CKV

Voor docenten, door docenten

Al onze werkboeken komen tot stand in nauwe samenwerking met docenten zelf.

Kant-en-klare lesvoorbereidingen

Zo geef je met weinig voorbereidingstijd een goede les.

Vernieuwd voor 3/4 vmbo

Het CKV werkboek voor 3/4 vmbo is compleet vernieuwd in 2023.

Aan de slag met het kunstonderwijs

Een complete leerlijn voor CKV op het vmbo

Cultuuronderwijs zou op iedere school een belangrijke plek moeten innemen. Met een doorlopende leerlijn cultuureducatie laat je als school zien dat je cultuuronderwijs serieus neemt. Het blijft dan niet bij losstaande activiteiten en lessen, maar je biedt de activiteiten in samenhang aan. Dit maakt leerstof voor leerlingen betekenisvoller en daarmee verhoog je het leerrendement.

Het vertrekpunt voor een doorlopende leerlijn cultuureducatie: de kerndoelen voor het leergebied kunst en cultuur in de onderbouw en de eindtermen voor de kunstvakken in de bovenbouw. Op basis hiervan kun je als school – bijvoorbeeld met een projectteam cultuureducatie – de tussendoelen en leerinhouden per leerjaar vaststellen. Daarnaast is het interessant om te kijken naar de afstemming tussen de verschillende vakken – niet alleen binnen het leergebied kunst en cultuur, maar ook daarbuiten. Dat kan bijvoorbeeld door thematisch te werken of door vakoverstijgende projecten aan te bieden.

Tumult CKV

Creatieve vaardigheden aanleren door het lesmateriaal van Tumult

Weinig voorbereidingstijd nodig

Kant-en-klare lesvoorbereidingen voor docenten

Met de gratis lesvoorbereidingen kun je snel en efficiënt je kunstles voorbereiden om tijdens de les een zo groot mogelijk leerrendement te bereiken. De lesvoorbereidingen geven je ook meer tips, aanvullende lesideeën en inspiratie om dieper op een onderwerp in te gaan. In de lesvoorbereidingen vind je daarnaast ook praktische informatie terug, zoals de leerdoelen van de verschillende lessen en materialen die nodig zijn voor de les. De lesvoorbereidingen van Tumult CKV bieden handvatten voor startende leraren, maar zijn ook een handige leidraad voor meer ervaren docenten.

De kant-en-klare lesvoorbereidingen zijn gratis beschikbaar in onze digitale omgeving Mijn Tumult. Wil je liever iets op papier? In onze webshop zijn ook papieren docentenpakketten verkrijgbaar.

Vraag gratis een digitaal proefexemplaar aan

Download gratis een digitaal proefexemplaar van Tumult Maak het! Kunst en cultuur voor de onderbouw.

Vraag gratis een proefexemplaar aan van Tumult CKV voor klas 3/4 vmbo.

Kunst kijken én maken

Heldere opbouw rondom 3 pijlers

Het CKV-materiaal van Tumult is opgebouwd rondom drie pijlers: verhaal, compositie en techniek. Deze komen herkenbaar terug in Tumult Maak het! (CKV voor klas 1-2) en Tumult CKV voor 3-4 vmbo). Daarmee leren leerlingen met de methode discipline-overstijgend naar kunst en cultuur te kijken.

In de onderbouwmethode voor het leergebied kunst en cultuur ligt de nadruk op het zelf maken van kunst, maar is er ook aandacht voor het kijken naar kunstwerken. In de CKV-methode voor de bovenbouw staat de kunstreceptie meer centraal, maar is er in kleine praktische opdrachten ook ruimte voor het zelf maken van kunst. Een complete methode dus, waarmee leerlingen door de leerjaren heen hun creatieve vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Extra lesmateriaal, trainingen en meer

Optimale ondersteuning

Structuur is belangrijk voor het aanleren van vaardigheden. Met de Tumult CKV-methode én het extra lesmateriaal in onze memberomgeving geef je op een gestructureerde manier aandacht aan kunst en cultuur bij jou op school.

Wil je hulp om CKV-gerelateerde of andere vaardigheden bij jou op school goed op de rit te krijgen? Onze consultants hebben ruime ervaring in energieke, activerende adviesgesprekken voor uiteenlopende doelgroepen. Bekijk ons aanbod aan trainingen of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meer weten?

We staan voor je klaar!

Stel je vraag

Heb je een vraag over ons lesmateriaal? Wil je weten wat de mogelijkheden voor jouw school zijn? Vul het formulier in.

Maak een belafspraak

Vul het formulier in en we bellen je terug op een datum en tijd dat het jou uitkomt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je elke maand gratis lesmateriaal ontvangen? En de beste blogs voor docenten in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Meer zien van Tumult?

Betere studieresultaten?!

Je leerlingen helpen beter te plannen. Ze makkelijker laten leren. Een klas met actieve en gemotiveerde leerlingen. Tumult Studievaardigheden helpt je op weg!

Tumult studievaardigheden compleet pakket

Een sociaal en veilig leerklimaat!

Een klas waarin leerlingen respect voor elkaar hebben. Waarin ze conflicten samen oplossen. En waarin ze vanuit zelfvertrouwen en motivatie leren. Tumult Sociaal-emotionele vaardigheden helpt je op weg!

Tumult methode voor Studievaardigheden in het voortgezet onderwijs

Iedereen een passende loopbaan!

Échte praktijkervaringen. Goede handvatten voor loopbaangesprekken. Activerende lessen die reflectie stimuleren. Met Tumult LOB heb je alles om je leerlingen op weg te helpen naar een mooie toekomst!

Tumult methode voor LOB in het voortgezet onderwijs

Lesmateriaal bestellen

Wil je het Tumult CKV lesmateriaal op jouw school gebruiken? Je kunt het direct online bestellen in onze eigen webshop.

Search