Hulp bij de digitale leeromgeving

Alle vragen over digitaal werken met Tumult beantwoord

Op deze pagina vind je antwoorden op veel gestelde vragen over onze digitale leeromgeving. Kom je er niet uit? Stuur een mail naar info@tumult.nl of bel naar 020 – 421 51 29, dan helpen we je zo snel mogelijk verder.

Inloggen

Ga naar de ELO van jouw school en log in. Klik in de ELO op het lesmateriaal van Tumult. Je bent dan meteen ingelogd in de digitale omgeving van Tumult. Daar vind je direct de werkboeken waar jouw school toegang toe heeft.

Voor de digitale omgeving heb je geen apart account nodig. Je kunt inloggen in de ELO van jouw school en vervolgens doorklikken naar de digitale omgeving.

We maken gebruik van Directe Toegang. Dat betekent dat je zo inlogt in onze digitale omgeving:

  1. Ga naar de ELO van jouw school en log daar in.
  2. Klik in de ELO op het lesmateriaal van Tumult.
  3. Je wordt meteen naar de digitale omgeving doorgeleid.

Klanten komen altijd binnen op de memberpagina. Daar klik je op een werkboek om naar digitale leeromgeving te gaan. Je wordt dan ook automatisch ingelogd in de digitale leeromgeving.

Digitaal werken met Tumult – voor docenten

De lesvoorbereidingen staan in de digitale leeromgeving, direct onder iedere les in de inhoudsopgave van ieder hoofdstuk.

Nee, dat kan niet. Ze zien de docentenpagina wel, maar kunnen er niet op klikken.

Je kunt alleen leerlingresultaten zien als je als docent met je leerlingen bent verbonden in een groep. Deze moet eerst aangemaakt worden, zodat alleen jij de antwoorden van jou leerlingen kunt zien. Neem daarvoor contact met ons op: mail naar info@tumultgroep.nl of bel naar 020 – 421 51 29.

Neem contact met ons via info@tumultgroep.nl of 020 – 421 51 29. Wij maken dan een groep voor je aan. Daarvoor zullen we je vragen om een lijst aan te leveren met jouw naam en de namen van je leerlingen.

Klik in de opdracht op ‘Bekijk alle antwoorden’. Dit kan alleen als je als docent aan jouw leerlingen bent gekoppeld. Hiervoor kun je een verzoek indienen via info@tumultgroep.nl.

Hiervoor heb je de monitoringsfunctie nodig. Deze kun je aanvragen bij Tumult. Heb je de monitoringsfunctie, dan kun je klikken op ‘Bekijk antwoorden’. Let op: bij open vragen staan de namen van de leerlingen erbij. Beslis dus van tevoren of je de antwoorden op het digibord wilt projecteren.

Leerlingen moeten altijd op ‘Rond opdracht af klikken’ om hun antwoorden te bewaren.

Nee, als de antwoorden eenmaal ingeleverd zijn, kunnen leerlingen hun antwoorden niet meer bewerken.

Een leerling moet altijd op ‘Rond opdracht af klikken’ om de opdracht te laten meetellen voor een badge.

Als je op het icoontje rechtsonder schermpje klikt, kun je het scherm groter maken.

Je moet het filmpje eerst pauzeren voordat je hem wegklikt. Klik op ‘pauze’ en dan pas op ‘ok’ of ‘x’.

Met device wordt een laptop, desktop, computer of tablet bedoeld.

Tumult voor ouders

Ja, dat kan. Download bijvoorbeeld onze informatie voor ouders. Ben je docent, dan is dit handig om uit te delen. Daarbij hebben ouders/opvoeders zonder bijkomende kosten toegang tot extra oudermateriaal. Voor hen is er een speciaal ouderabonnement met bijvoorbeeld tips, informatie en filmpjes die ze kunnen helpen bij het ondersteunen van hun kind.

Problemen oplossen

Het kan zijn dat er iets is misgegaan bij het koppelen van het materiaal, of dat dit nog niet is gekoppeld. Neem contact op met de coördinator Directe Toegang of de ELO-beheerder van de school.

Het kan zijn dat er iets is misgegaan bij het koppelen van het materiaal. Neem contact op met de coördinator Directe Toegang of de ELO-beheerder van de school.

Verwijder je cookies en probeer het opnieuw. Blijft het probleem bestaan? Dan is er waarschijnlijk iets mis. Neem contact met ons op via 020 – 421 51 29.

Probeer in plaats van je schoolnaam, de overkoepelende organisatienaam. Bijvoorbeeld Zuiderzee = OVO Zaanstad.

Is deze ook niet bekend? Dan is de school waarschijnlijk niet aangesloten bij Entree en kun je een account aanvragen via dit formulier

Er zijn meerdere opties mogelijk:

  1. Jouw school heeft dit materiaal nog niet gekocht. Vraag dit na bij degene die hier bij jou op school over gaat.
  2. Jouw school heeft dit materiaal wel gekocht, maar er gaat iets mis aan onze kant. Neem contact met ons op via 020 – 421 51 29.
  1. Check of je op de site member.tumult.nl zit. 
  2. Kijk in Kanaal ‘Mijn werkboeken’. 
  3. Geen werkboeken? –> Neem contact op met Feikje via 020 – 421 51 29

Digitaal werken met Tumult – voor leerlingen

Als je op het icoontje rechtsonder schermpje klikt, kun je het scherm groter maken.

Je moet het filmpje eerst pauzeren voordat je hem wegklikt. Klik op ‘pauze’ en dan pas op ‘ok’ of ‘x’.

Met device wordt een laptop, desktop, computer of tablet bedoeld.

Waarschijnlijk heb je je antwoorden al ingeleverd. Na het inleveren kun je deze niet meer bewerken.

Leerlingen moeten altijd op ‘Rond opdracht af klikken’ om hun antwoorden te bewaren.

Door op ‘Rond opdracht af’ te klikken lever je je antwoorden in. Je antwoorden kun je altijd weer bekijken door terug te gaan naar dat onderdeel en op ‘Jouw antwoord’ te klikken. Als jouw docent is gekoppeld aan jou, kan hij/zij je antwoorden zien.

Kom je er niet uit?

Staat jouw vraag er niet tussen of kom je er gewoon niet uit? Onze klantenservice is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 8.30u en 17.00u. Je kunt een mailtje sturen naar info@tumult.nl of even bellen naar 020 – 421 51 29. Je kunt ook dit formulier invullen.

Search