Nationale Mentorendag 2024

Tumult zet het mentoraat in de schijnwerpers: laat je inspireren! De Nationale Mentorendag gaat over aandacht voor jou als mentor. Hoe word je nog beter in het begeleiden van je leerlingen en hoe doen andere mentoren het? Op 16 april 2024 brengen we bekende sprekers, praktische workshops en een energiek festivalgevoel samen. 

Dinsdag 16 april 2024: een dag vol inspiratie en interactie!

Praktische informatie

Datum en tijd:
dinsdag 16 april 2024 van 09:30 tot 17:30 uur

Locatie:
Rijtuigenloods in Amersfoort

Programma:
wordt hier gefaseerd bekendgemaakt

Sprekers:
o.a. Steven Pont en Nancy Beers

Investering:
 € 195

Thema:
MOTIVATIE

Zorg dat je erbij bent!

Natuurlijk, tijd is schaars en je hébt al zoveel te doen. Dat begrijpen wij als geen ander. Toch wil je dinsdag 16 april 2024 blokken in je agenda, want de Nationale Mentorendag is:

Wil je nog even overleggen met je team of teamleider of de Nationale Mentorendag iets voor jullie is? Bekijk dan hier de hand-out!

Programma (onder voorbehoud)

09:30 – Inloop en ontvangst met koffie en thee
10:15 – Opening door de dagvoorzitter
10:30 – Keynote Nancy Beers – Hoe integreer je motivatie als gaming principe in je les?
11:30 – Plenair gesprek: Motivatie van je leerlingen en van jezelf
12:00 – Lunch
12:45 – Twee workshoprondes over onder andere motiverende gespreksvoering en ‘je leerling zien’
14:45 – Keynote Steven Pont over motivatie van leerlingen vanuit de pedagogiek
15:45 – Slotwoord door dagvoorzitter  
16:00 – Afsluiting en borrel

Sprekers

Danielle Steffens_Nationale Mentorendag 2024_Tumult

Met haar positieve energie zorgt dagvoorzitter Daniëlle Steffens meteen voor een goed gevoel bij de start van de Nationale Mentorendag. Ze presenteerde al eerder onderwijsdagen en ze is altijd nieuwsgierig naar wat er leeft in het publiek. Soepel praat ze de dag aan elkaar en zet jou als deelnemer in beweging. Zodat wat je hoort en doet op deze dag ook echt blijft hangen.

Steven Pont_keynote_Nationale Mentorendag 2024_Tumult

Steven Pont, ooit gestart als onderwijzer, is ontwikkelingspsycholoog, systeemtherapeut en mediator. Verder is hij auteur van verschillende boeken over de ontwikkelingspsychologie en de systeemtheorie. In zijn podcast ‘Bennis en Pontcast’ bespreekt hij de ontwikkeling van kinderen tussen de 0 en 18 jaar. Zijn keynote zal gaan over motivatie van je mentorleerlingen.

Nancy Beers_keynote_Nationale Mentorendag 2024_Tumult

Nancy Beers is dé keynote speaker die zinvolle dingen kan zeggen over motivatie vanuit ludodidactisch oogpunt. Ze gaat in op vragen als: ‘Hoe integreer je als mentor gaming principes zoals motivatie in je mentorles? En hoe kan spelen bijdragen aan je motivatie als docent en mentor?’ Nancy brengt jarenlange ervaring mee als serious play expert, gecombineerd met een flinke dosis energie en humor.

Gian Walhain_Nationale Mentorendag 2024_Tumult

Tumult Academy wordt gerund door Gian Walhain, die met zijn ervaring als docent en mentor weet hoe jouw werkdagen eruitzien. Zijn boodschap: achter vervelend gedrag in de klas zit altijd wel een positieve eigenschap. Als je die herkent én benoemt, merk je dat je makkelijker een relatie opbouwt met je leerlingen. Zowel voor startende als meer ervaren mentoren een fijne en energieke workshop.

Locatie: de Rijtuigenloods in Amersfoort

Een industriële evenementenlocatie die meer dan 100 jaar spoorhistorie ademt. Met een ultiem decor van ruw staal, betonnen vloeren, authentieke spoorbielzen en historische treinwagons. De Rijtuigenloods is een rijksmonument dat gebouwd werd in 1903. Jarenlang knapte de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij (HIJSM) hier treinrijtuigen op. Nu wordt hij voornamelijk gebruikt als evenementenlocatie, zo ook voor onze Nationale Mentorendag!

  • Uitstekend bereikbaar met zowel openbaar vervoer als de auto (gratis parkeren voor de deur en station Amersfoort Centraal op 500 meter lopen)
  • Centraal gelegen in het midden van het land 
  • Ruime locatie vol karakter, waar plenaire sprekers alle aandacht krijgen voor hun verhaal
  • Gezellige bar voor een afsluitende borrel met vakgenoten

Een vooruitblik naar de Nationale Mentorendag 2024

Search