Nationale Mentorendag 2025
Het onderwijsfestival voor mentoren!
Nationale Mentorendag 2025
Het onderwijsfestival voor mentoren!
Nationale Mentorendag 2025
Het onderwijsfestival voor mentoren!
Nationale Mentorendag 2025
Het onderwijsfestival voor mentoren!
Previous slide
Next slide


Nationale Mentorendag 2025

 Tumult zet het mentoraat in de schijnwerpers: laat je inspireren! De Nationale Mentorendag gaat over aandacht voor jou als mentor. Hoe word je nog beter in het begeleiden van je leerlingen en hoe doen andere mentoren het? In het voorjaar van 2025 organiseren we de derde Nationale Mentorendag met bekende sprekers, praktische workshops en een energiek festivalgevoel. Zorg dat je erbij bent! 

Dinsdag 11 maart 2025: een dag vol inspiratie en interactie!

Wil je zeker weten dat je erbij bent op de Nationale Mentorendag 2025 met als thema groepsdynamiek? Reserveer dan nu je plek voor jou of je team voor een leuke studiedag!

Zorg dat je erbij bent!

Natuurlijk, tijd is schaars en je hébt al zoveel te doen. Dat begrijpen wij als geen ander. Toch wil je dinsdag 11 maart 2025 blokken in je agenda, want de Nationale Mentorendag is:

Wil je nog even overleggen met je team of teamleider of de Nationale Mentorendag iets voor jullie is? Bekijk dan hier de hand-out!

Praktische informatie

Datum en tijd:
dinsdag 11 maart 2025 vanaf 12:00 uur met goede lunch en inhoud

Investering:
 € 125 Earlybird prijs (voor mentorenteams geldt een groepskorting, mail of bel ons voor meer informatie)

Thema:
Groepsdynamiek

Programma

09:30 – Inloop en ontvangst met koffie en thee
10:00 – Opening door dagvoorzitter Daniëlle Steffens
10:10 – Keynote Nancy Beers – Hoe integreer je motivatie als gaming principe in je les?
11:10 – Plenair gesprek: Motivatie van je leerlingen en van jezelf

11:45 – Lunch

12:30 – Twee workshoprondes over onder andere motiverende gespreksvoering en ‘je leerling zien’
14:30 – Keynote Steven Pont over motivatie van leerlingen vanuit de pedagogiek
15:45 – Slotwoord door dagvoorzitter 

16:00 – Afsluiting en borrel

De workshops

Werkgeluk NMD

Invloed op je werkgeluk

Wist je dat maar 10% van je geluk afhangt van de omstandigheden?

Dat je als mentor een belangrijke functie hebt is duidelijk. Maar hoe jij die functie ervaart, hangt af van een aantal factoren. Ben jij gelukkig in je baan? Tijdens deze workshop leer je welke invloed jij kan uitoefenen om gemotiveerd te zijn en blijven!

Motiverende gespreksvoering Nationale Mentorendag Tumult

Motiverende gespreksvoering

Gesprekken zijn dé momenten waarop je het verschil kunt maken binnen de leerlingbegeleiding. In deze workshop oefen je met verschillende gesprekstechnieken. Er zijn leerlingen aanwezig om het effect van je vaardigheden te testen.

Motivatie en de leerling zien NMD

Motivatie & de leerling ‘zien’

‘Ze willen gewoon graag gezien worden’. Een veel gebruikte zin in het onderwijs. En terecht, want het is waar… maar wat betekent het nu écht? Via een eenvoudige methodiek leer je positieve eigenschappen achter negatief gedrag herkennen, waardoor je zorgt voor meer plezier in je werk en een betere verbinding met je leerlingen.

Intervisie NMD

Intervisie

Wissel ervaringen uit met andere mentoren op het gebied van leerlingbegeleiding. Aan de hand van concrete onderwerpen en onder begeleiding van een Tumult trainer bespreken jullie een casus. We laten tijdens deze sessie ook zien hoe je elkaar én leerlingen goed kunt laten reflecteren op ervaringen. Wissel praktische tips uit en leer van elkaar!

Pestgedrag herkennen met VR

Pesten met VR

Pesten is een groepsprobleem en raakt alle leerlingen in de klas. Met behulp van VR-brillen word je ondergedompeld in een klassensituatie: leer pestgedrag herkennen in een vroeg stadium. Jij bepaalt of en hoe je ingrijpt. Na afloop krijg je te zien hoe jouw ingrepen zich verhouden tot de mening van een erkend expert op het gebied van pesten, en is er ruimte om ervaringen uit te wisselen.

Serious games NMD

Power of play

Een serious game workshop om verder aan de slag te gaan met game elementen op school. Keynote spreker Nancy Beers heeft een aantal formats geselecteerd die aansluiten op het thema ‘motivatie’. Na afloop kun je ze direct inzetten in jouw mentorles!

Sprekers

Danielle Steffens_Nationale Mentorendag 2024_Tumult

Met haar positieve energie zorgt dagvoorzitter Daniëlle Steffens meteen voor een goed gevoel bij de start van de Nationale Mentorendag. Ze presenteerde al eerder onderwijsdagen en ze is altijd nieuwsgierig naar wat er leeft in het publiek. Soepel praat ze de dag aan elkaar en zet jou als deelnemer in beweging. Zodat wat je hoort en doet op deze dag ook echt blijft hangen.

Steven Pont_keynote_Nationale Mentorendag 2024_Tumult

Steven Pont, ooit gestart als onderwijzer, is ontwikkelingspsycholoog, systeemtherapeut en mediator. Verder is hij auteur van verschillende boeken over de ontwikkelingspsychologie en de systeemtheorie. In zijn podcast ‘Bennis en Pontcast’ bespreekt hij de ontwikkeling van kinderen tussen de 0 en 18 jaar. Zijn keynote zal gaan over motivatie van je mentorleerlingen.

Nancy Beers_keynote_Nationale Mentorendag 2024_Tumult

Nancy Beers is dé keynote speaker die zinvolle dingen kan zeggen over motivatie vanuit ludodidactisch oogpunt. Ze gaat in op vragen als: ‘Hoe integreer je als mentor gaming principes zoals motivatie in je mentorles? En hoe kan spelen bijdragen aan je motivatie als docent en mentor?’ Nancy brengt jarenlange ervaring mee als serious play expert, gecombineerd met een flinke dosis energie en humor.

Gian Walhain_Nationale Mentorendag 2024_Tumult

Tumult Academy wordt gerund door Gian Walhain, die met zijn ervaring als docent en mentor weet hoe jouw werkdagen eruitzien. Zijn boodschap: achter vervelend gedrag in de klas zit altijd wel een positieve eigenschap. Als je die herkent én benoemt, merk je dat je makkelijker een relatie opbouwt met je leerlingen. Zowel voor startende als meer ervaren mentoren een fijne en energieke workshop.

Locatie: de Rijtuigenloods in Amersfoort

Een industriële evenementenlocatie die meer dan 100 jaar spoorhistorie ademt. Met een ultiem decor van ruw staal, betonnen vloeren, authentieke spoorbielzen en historische treinwagons. De Rijtuigenloods is een rijksmonument dat gebouwd werd in 1903. Jarenlang knapte de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij (HIJSM) hier treinrijtuigen op. Nu wordt hij voornamelijk gebruikt als evenementenlocatie, zo ook voor onze Nationale Mentorendag!

  • Uitstekend bereikbaar met zowel openbaar vervoer als de auto (gratis parkeren voor de deur en station Amersfoort Centraal op 500 meter lopen)
  • Centraal gelegen in het midden van het land 
  • Ruime locatie vol karakter, waar plenaire sprekers alle aandacht krijgen voor hun verhaal
  • Gezellige bar voor een afsluitende borrel met vakgenoten

Bekijk de aftermovie Nationale Mentorendag 2024

Search