Evenementen​

voor mentoren en schoolleiders
Nationale mentorendag 2023

Nationale mentorendag

Op elke derde dinsdag van april organiseren we de Nationale Mentorendag: hét onderwijsfestival voor mentoren in het VO. Tumult zet daarmee ‘het mentoraat in de schijnwerpers en mentoren in het zonnetje’. De Nationale Mentorendag gaat over aandacht voor mentoren en het mentoraat: hoe word je nog beter in het begeleiden van leerlingen en hoe doen andere mentoren het? Bekende sprekers, praktische workshops en een energiek festivalgevoel.

Mentorenpanel

Mentorenpanel

‘Voor mentoren door mentoren’: samenwerken met mentoren uit de praktijk, dat is het mentorenpanel! Door ervaringen uit te wisselen en kennis te delen werken we aan het ontwikkelen van nieuwe leermiddelen en trainingen en praten we over onderwijsontwikkelingen. Zo dragen we bij aan het verbeteren van het mentoraat. 

In bijeenkomsten zoomen we in op specifieke thema’s binnen het mentoraat en werken vervolgens aan het ontwikkelen van nieuw lesmateriaal en nieuwe werkvormen.

CSG Ulbe van Houten leerling brainstormsessie

Leerling Brainstormsessies

Rechtstreeks contact met leerlingen, daar gaat het om! Tijdens deze inspirerende sessies van ongeveer een uur, creëren we een informele en activerende sfeer waarin we leerlingen aanmoedigen om hun gedachten en ideeën over het mentoraat te delen. Dit geeft leerlingen een gevoel van verantwoordelijkheid en zelfbewustzijn, en het biedt school- en teamleiders en mentoren inzicht in de behoeften en wensen van hun leerlingen.

Rondetafelgesprek_schoolleider_teamleider_tumult

Ronde Tafelgesprekken

Bij Tumult geloven we sterk in de kracht van het mentoraat op het voortgezet onderwijs. Als expert in het mentoraat, organiseren we meerdere keren per jaar inspirerende Ronde Tafelgesprekken met rectoren, teamleiders en mentoren. Deze
bijeenkomsten vormen een waardevolle gelegenheid om ervaringen te delen, ideeën uit te wisselen en elkaar te inspireren in het vakmanschap van het mentoraat.

Online-tools-voor-docenten_tumult_digitale-tools

Lesobservaties

Terwijl het bij vaklessen voornamelijk gaat om het overbrengen van kennis, draait het bij mentorlessen om het bouwen van verbinding, het bevorderen van sociaal-emotionele ontwikkeling en het creëren van een positieve groepscultuur. Dit vereist een dieper begrip van de interacties tussen mentor en leerlingen, en de dynamiek binnen de klas.

De Tumult lesobservaties bieden een uniek inzicht in de dynamiek van de klas en de interactie tussen mentor en leerlingen. 

Webinar Alles voor mentoren

Webinars

Een handige manier om kennis en inspiratie te delen: Tumult webinars. We organiseren gedurende het schooljaar allerlei webinars over diverse onderwerpen binnen het mentoraat. Interactief, concreet, to the point. Makkelijk om aan mee te doen of achteraf te bekijken, concrete toegankelijke handvatten om te groeien als mentor!

Momenteel staan er geen webinars op de planning.

Meer weten over onze evenementen?

We staan voor je klaar!

Stel je vraag

Heb je een vraag over onze evenementen? Wil je weten wat de mogelijkheden voor jouw school zijn? Vul het formulier in.

Maak een belafspraak

Vul het formulier in en we bellen je terug op een datum en tijd dat het jou het beste uitkomt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je regelmatig gratis lesmateriaal ontvangen? En de beste blogs voor docenten in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Search