Leerlingen in groep 7 & 8 van de basisschool worden uitgebreid voorbereid op de overstap naar het voortgezet onderwijs. Ze bezoeken open dagen en volgen misschien zelfs een aantal lessen op de middelbare school van hun keuze. Maar hoe zit het eigenlijk met de vaardigheden die de leerlingen nodig hebben om succesvol te zijn op de middelbare school? Denk aan plannen, leerstrategieën en informatievaardigheden. Heel belangrijk, maar daar is op veel basisscholen maar weinig aandacht voor. Dat kan anders!

Tumult op de basisschool is een handig werkboek waarmee leerlingen optimaal voorbereid worden op de overstap naar het voortgezet onderwijs. De focus ligt op het oefenen van die essentiële vaardigheden die nodig zijn op de middelbare school. Zo leren ze bijvoorbeeld hoe ze een agenda kunnen gebruiken, hoe ze handig aantekeningen maken en hoe ze leren voor een toets. Met Tumult op de basisschool hebben leerlingen een streepje voor in de brugklas en is de overstap naar een andere school een stukje gemakkelijker.

Bekijk een voorbeeldles in onze webshop of bestel direct complete lespakketten voor jouw leerlingen. Wil je meer informatie? Download de infosheet of neem contact met ons op.

Tumult op de basisschool: belangrijke vaardigheden voor groep 7 & 8

Hoe zorg je voor een soepele overgang van het basisonderwijs naar de middelbare school? Het abonnement Tumult op de basisschool voor groep 7 & 8 helpt leerlingen op weg met een aantal belangrijke vaardigheden om de overstap naar het voortgezet onderwijs zo makkelijk mogelijk te maken.