Wij ondersteunen docenten bij het geven van uitdagende, activerende en leerzame Tumultlessen: lessen waarin leerlingen vaardigheden aanleren die ze de rest van hun leven nodig hebben. We bieden verschillende (gratis en betaalde) workshops aan om ons lesmateriaal optimaal te gebruiken, om het vaardighedenonderwijs schoolbreed goed te organiseren en om ouders te betrekken. Op deze pagina vind je ons aanbod aan workshops. Klik op een bijeenkomst voor meer informatie. Voor boekingen kun je contact opnemen met Feikje Swierstra via info@tumultgroep.nl of door te bellen naar 020 421 51 29.

Kick off Tumultmateriaal

Leer werken met het lesmateriaal van Tumult

Kick-off voor nieuwe docenten

Tijdens deze kick-off krijgen docenten een rondleiding door het materiaal van Tumult en gaan zelf aan de slag met het voorbereiden van een eerste Tumultles.

Lees meer

Werken aan vaardigheden

Wat is de transfer naar de vakles en waarom is het belangrijk?

Werken aan vaardigheden

In deze workshop wordt aandacht besteed aan het waarom van transfer, aan wat transfer precies is en er worden concrete transfermogelijkheden voor de eigen vakles bedacht.

Lees meer

Planning & organisatie

Plan en organiseer het werken met lesmateriaal van Tumult

Planning & organisatie

Er wordt ingegaan op waarom planning & organisatie belangrijk is, een globale jaarplanning gemaakt rekening houdend met het jaarrooster en er worden afspraken rondom planning en coördinatie gemaakt.

Lees meer

Ouderbetrokkenheid op school

Hoe betrek je ouders bij het vaardighedenonderwijs van de school?

Ouderbetrokkenheid op school

De docenten bedenken met elkaar bij welke vaardigheden ze ouders willen betrekken en hoe ze dat willen doen. Ook denken ze na over de organisatie van de ouderbetrokkenheid.

Lees meer

Presentatie Tumultmateriaal

Ontdek alles wat je moet weten over het lesmateriaal van Tumult voor je bestelt.

Presentatie Tumultmateriaal

In deze sessie krijg je alles te horen wat je moet weten over het lesmateriaal van Tumult en kun je al je vragen stellen.

Lees meer

Tumult reflectie

Reflecteer met het hele team op het werken met Tumultmateriaal.

Tumult reflectie

In deze sessie reflecteert het hele team op het lesgeven met Tumult lesmateriaal. Ook geven we tips en maken we afspraken voor het vervolg.

Lees meer

Ouderavond

Help ouders om hun kind optimaal te kunnen ondersteunen bij schoolwerk.

Ouderavond

Deze workshop gaat over hoe ouders hun kind kunnen begeleiden bij schoolwerk. Ouders maken kort kennis met het brein en leren-leren en ontdekken waarom vaardigheden belangrijk zijn en wat hun rol daarbij is. Ook delen ze adviezen en ervaringen met het begeleiden van hun kind bij het huiswerk.

Lees meer

LOB - Loopbaangesprekken voeren

Krijg de juiste handvatten voor goede loopbaangesprekken met leerlingen

LOB - Loopbaangesprekken voeren

Na deze workshop ben je in staat om een loopbaancompetentiegesprek te voeren en een veilige en stimulerende gespreksomgeving te creëren. Je kunt de vijf loopbaancompetenties hanteren en diverse (dialogische) gesprekstechnieken actief inzetten. Je versterkt het inzicht in je eigen communicatiestijl en gespreksvaardigheden.

Lees meer