Heerlijk, vakantie! Tijd om eens even helemaal niet met werk bezig. Begint het toch te kriebelen? Of lig je zo relaxed in je hangmat dat je hersenen vragen om wat stimulans? Met deze tips doe je nieuwe ideeën op voor komend schooljaar. Zo ga jij na de zomervakantie geïnspireerd en goed voorbereid van start.

Lesgeven met Tumult

Ga je komend schooljaar lesgeven met lesmateriaal van Tumult? Dan hebben we wat tips voor jou. Want vaardigheden aanleren gaat verder dan werken met een methode. Hoe ga je daar praktisch mee om? Zorg bijvoorbeeld dat je je lessen aanpast op het niveau van je leerlingen en dat je leerlingen het belang van vaardigheden inzien. Meer ideeën en tips vind je in de serie Lesgeven met Tumult. Ook leuk om te lezen als je al langer lesgeeft met materiaal van Tumult!

Emoties in de klas

Leerlingen – soms klikt het, soms botst het. En dan heb je als docent nog allerlei situaties die je best kunnen raken, of je er nu verdrietig, blij of boos van wordt. Wat te doen met al deze emoties als je voor de klas staat? Gebruik ze op een positieve manier! Zo zorg je voor gelijkwaardig contact met je leerlingen, kun je beter aansluiting bij hun belevingswereld, en geef je ze het gevoel dat er echt naar ze wordt geluisterd – belangrijk voor een veilig leerklimaat. Hoe je dat doet, lees je in de blogserie De docent als mens.

De ideale docent van je leerlingen

Wat verwachten je leerlingen van jou? En hoe kun je er voor ze zijn als ze je nodig hebben? Laat je leerlingen dat uitzoeken én presenteren met de lesbrief Jouw ideale docent! Leerlingen denken na over wat zij belangrijk vinden en jij krijgt inzicht in wat ze nodig hebben. Vergeet niet de bijbehorende uitleg en tips te lezen.

Kennismaken met een spel

Krijg je komend schooljaar een nieuwe klas met leerlingen die elkaar nog niet kennen? Laat ze dan kennismaken met elkaar door middel van het spel Zomerbingo! Je kunt het spel makkelijk aanpassen om op een leuke manier het schooljaar te starten. Succes gegarandeerd!

Meer inspirerende artikelen of leuke kennismakingsspellen? Ga dan naar 4x lezen in de zomervakantie. Of meld je aan voor de nieuwsbrief om het laatste nieuws en de leukste lesbrieven te ontvangen.

Print Friendly, PDF & Email