In de vakantie lekker ontspannen met wat leesvoer? Doe inspiratie op met de populairste blogs van schooljaar 2018-2019.

Kennismakingsspellen

Hoewel je er misschien nog niet aan wilt denken, moeten er na de vakantie weer lessen worden voorbereid én zijn er nieuwe klassen om mee kennis te maken. Daarvoor zijn er leuke kennismakingsspellen.

De AVG en privacysituaties die je beter kunt voorkomen

De privacywet AVG is alweer een tijdje van kracht, maar weet jij nog hoe het zit? Waar je vroeger je printjes liet slingeren of de computer onbeveiligd achterliet, let je nu – als het goed is – wel beter op. Even een check of een opfrisser nodig? Bekijk vier schoolsituaties die je beter kunt voorkomen om privacyproof te werken.

Socrative

Op zoek naar handige tools voor je lessen? We hebben er een hele blogserie over. Wil je leerlingen betrekken bij je les? Of erachter komen of al je leerlingen de lesstof begrijpen? Maak kennis met Socrative en wat je allemaal met deze tool kunt.

Pubers

Ook je leerlingen zijn mensen, compleet met emoties en worstelingen. Het puberbrein kent veel uitdagingen. Is dat de reden voor hun vaak zo onverschillige houding? En zijn de pubers wel zo onverschillig als ze lijken? We zoeken het uit in de serie Mythes en misverstanden over pubers.

Geen blog, lesbrief of nieuwtje missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrieven.

Print Friendly, PDF & Email