Lesmateriaal 2017-10-27T05:02:57+00:00

Met ons lesmateriaal krijg je het vaardighedenonderwijs bij jou op school helemaal op de rit. We hebben uitgebreide abonnementen voor studievaardigheden, sociaal-emotionele vaardigheden, keuzevaardigheden, maatschappij en kunst. Bekijk ons lesmateriaal en bestel een proefexemplaar. In de webshop kun je ook complete lespakketten bestellen.

Tumult Studievaardigheden
Tumult sociaal emotionele vaardigheden
Tumult keuzevaardigheden
Tumult Kunst
Tumult Maatschappij

Studievaardigheden: leren studeren

Studeren kun je leren. Als leerlingen dat ontdekken, verhoogt dat het plezier en het resultaat op school. Vaardigheden zoals plannen, doelen stellen en zelfstandig leren zorgen voor succes op school en later in een baan. De Tumult Studievaardigheden abonnementen bieden een kapstok voor effectief vaardighedenonderwijs bij jou op school.

Sociaal-emotionele vaardigheden: leren omgaan met elkaar

Als je lekker in je vel zit en goed met anderen om kunt gaan, gaat alles een stuk makkelijker. Leerlingen die zich geaccepteerd voelen en vertrouwen hebben in zichzelf en anderen, presteren beter. Het lesmateriaal van Tumult helpt docenten met het creëren van een veilige en goede sfeer in de klas.

LOB: leren kiezen

Kiezen heeft te maken met wie je bent, wat je leuk vindt, wat je belangrijk vindt en waar je goed in bent. Leerlingen vinden keuzes maken niet altijd makkelijk, maar kiezen kun je leren. Met Tumult LOB begeleid je jouw leerlingen bij het maken van keuzes voor hun toekomst. Daarbij kun je gebruikmaken van de portfoliofunctie in de online leeromgeving.

[/fusion_builder_column/]

Kunst: creatieve vaardigheden aanleren

Zoek je concreet lesmateriaal voor het leergebied Kunst en Cultuur in de onderbouw? Of ben je CKV docent en zoek je een activerende methode? Creativiteit is een belangrijke vaardigheid voor de 21e eeuw. Met de kunstabonnementen van Tumult maken leerlingen op een laagdrempelige manier kennis met kunst en cultuur. Daarbij staan de eigen ervaringen en het leren van creatieve vaardigheden (kijken en maken) centraal.

Maatschappij: vaardigheden voor burgerschapsvorming

Hoe begeleid je leerlingen bij hun ontwikkeling tot kritische en zelfbewuste wereldburgers? Bij Tumult Maatschappij vind je materiaal dat leerlingen vaardig maakt om met elkaar samen te leven in een diverse samenleving. Daarbij is burgerschapsvorming de bindende factor.

Bekijk ons aanbod in de webshop