Met ons lesmateriaal krijg je het vaardighedenonderwijs bij jou op school helemaal op de rit. We hebben uitgebreide abonnementen voor studievaardigheden, sociaal-emotionele vaardigheden, keuzevaardigheden, maatschappij en kunst. Bekijk ons lesmateriaal en bestel een proefexemplaar. In de webshop kun je ook complete lespakketten bestellen. Of je nu digitaal, op papier of blended wilt lesgeven.

Ons lesmateriaal is ook geschikt voor het voortgezet speciaal onderwijs. Een op de zes vso-scholen in Nederland werkt dan ook met abonnementen van Tumult. Wil je weten hoe de leergebiedoverstijgende kerndoelen hierin aan bod komen? Bekijk het overzicht.

studievaardigheden tumult
Tumult SEV badge
Tumult keuzevaardigheden
Tumult kunst lesmateriaal
Tumult Maatschappij

Studievaardigheden: leren studeren

Studeren kun je leren. Als leerlingen dat ontdekken, verhoogt dat het plezier en het resultaat op school. Vaardigheden zoals plannen, doelen stellen en zelfstandig leren zorgen voor succes op school en later in een baan. De Tumult Studievaardigheden abonnementen bieden een kapstok voor effectief vaardighedenonderwijs bij jou op school.

Lees meer over Tumult Studievaardigheden

Sociaal-emotionele vaardigheden: leren omgaan met elkaar

Als je lekker in je vel zit en goed met anderen om kunt gaan, gaat alles een stuk makkelijker. Leerlingen die zich geaccepteerd voelen en vertrouwen hebben in zichzelf en anderen, presteren beter. Het lesmateriaal van Tumult helpt docenten met het creëren van een veilige en goede sfeer in de klas.

Lees meer over Tumult Sociaal-emotionele vaardigheden

LOB: leren kiezen

Kiezen heeft te maken met wie je bent, wat je leuk vindt, wat je belangrijk vindt en waar je goed in bent. Leerlingen vinden keuzes maken niet altijd makkelijk, maar kiezen kun je leren. Met Tumult LOB begeleid je jouw leerlingen bij het maken van keuzes voor hun toekomst. Daarbij kun je gebruikmaken van de portfoliofunctie in de online leeromgeving.

Lees meer over Tumult LOB

Kunst: creatieve vaardigheden aanleren

Zoek je concreet lesmateriaal voor het leergebied Kunst en Cultuur in de onderbouw? Of ben je CKV docent en zoek je een activerende methode? Creativiteit is een belangrijke vaardigheid voor de 21e eeuw. Met de kunstabonnementen van Tumult maken leerlingen op een laagdrempelige manier kennis met kunst en cultuur. Daarbij staan de eigen ervaringen en het leren van creatieve vaardigheden (kijken en maken) centraal.

Lees meer over Tumult Kunst