Zo bereid je je voor op het nieuwe schooljaar

Gepubliceerd op: 24 juni 2019
Door: Ebbo Bulder

In de periode voor de zomervakantie is er van alles te doen buiten het lesgeven. Het is fijn om dan overzicht te hebben van de dingen die moeten gebeuren. Wat kun je doen om het schooljaar goed af te sluiten? En wat zijn de dingen die je beter nu kunt doen voor een soepele start na de zomervakantie? Met deze tips kun je straks zorgenvrij van je vakantie genieten. Pak alvast een kladblok of je smartphone en schrijf mee.

Afronden

Droom jij ook al lekker van je vakantiebestemming? Als je wat langer wegblijft, is er toch iemand die jouw planten water moet geven. Echt zorgenvrij genieten als je er eenmaal bent, doe je alleen als er geen losse eindjes zijn. Maak daarom een lijst van de taken die niet kunnen wachten tot volgend schooljaar. Bekijk ze met een kritische blik: welke dingen zijn eigenlijk niet zo nodig? Streep die weg en/of zet ze op een aparte lijst. Dat geeft je focus om de taken af te ronden die nu moeten gebeuren.

Voorbereiden

Je wilt na de zomervakantie wel lekker kunnen starten en niet álles nog hoeven te regelen. Sommige dingen kun je beter doen vóórdat je in de auto of het vliegtuig stapt. Denk aan een eigen jaarplanning maken, de elo handig indelen en een leuke startles voorbereiden. In Een goede start van het nieuwe schooljaar: handige checklist! vind je een prachtige lijst van dit soort klussen.

Als je bedenkt dat je dit allemaal niet meer hoeft te doen ga je pas echt lekker weg, maar bovendien kom je ook echt uitgerust terug. Tijd over? Stort je op dit lijstje, je krijgt er geen spijt van. En ga je volgend jaar werken met het lesmateriaal van Tumult? We maken het inlezen in de (nieuwe) methode graag makkelijk voor je. Ga naar de pagina Starten met Tumult: daar vind je alles om je het materiaal binnen een korte tijd eigen te maken.

Niet vergeten

Zijn je lesmaterialen al besteld? Dit is niet iets wat je even op je lijstje zet vanuit je strandstoel voor na de vakantie. Check het even met je team en spreek eventueel af wie het gaat regelen. Zo heb je geen vertraging bij de start van het schooljaar en kun je lekker beginnen. Een checklist voor het bestellen van lesmateriaal vind je hier.

Opstarten

In de periode van afronden bedenk je vaak ook dingen die je in de startweek nog moet doen. Of misschien kom je niet aan alles van de voorbereidingslijst toe. Je raadt de oplossing waarschijnlijk al: maak een lijstje! Suzanne noemt in haar blog een aantal handige tools om dit digitaal te doen (bijvoorbeeld Wunderlist of Google Tasks). Je to-dolijst wordt veilig in de cloud bewaard, zodat je ‘m niet kwijt raakt. Zo hoef jij er niet meer aan te denken tot je eerste werkdag. Mocht je er toch aan denken omdat je iets vergeten bent? Vanuit je strandstoel voeg je makkelijk iets toe aan je lijst, waarna je het weer rustig echt kunt vergeten.

Heb jij nog een goede tip voor je collega’s, deel deze hieronder! Succes met je voorbereidingen en een fijne vakantie alvast!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search