Gaan je leerlingen eindexamen doen en bijna van school af? Of wil je met je mentorklas terugblikken op het schooljaar? Met de lesbrief van deze week maken leerlingen een jaarboek met elkaar. Leuk om hun herinneringen vast te leggen en om ze te leren samenwerken!

Jaarboek maken

Een jaarboek kun je op veel verschillende manieren maken. Het kan op papier, waarbij leerlingen hun eigen pagina’s in elkaar knutselen. Je kunt het op de computer maken, door middel van Word of in Google Drive (waar leerlingen online kunnen samenwerken). Laat het daarna mooi vormgeven door iemand. Er bestaan echter ook leuke tools om tijdschriften mee te maken, zoals jilster.nl. Met deze tool kun je online samenwerken en een mooi opgemaakt tijdschrift maken.

Jaarboek maken – met de hele school

Met de lesbrief maakt de klas een jaarboek, maar veel scholen maken met de eindexamenjaren een jaarboek met de hele school. In dit jaarboek wordt teruggekeken op de hele schooltijd. Organiseer dit samen met andere docenten. Leuk om mee te geven tijdens de diploma-uitreiking!

Samenwerken

Leerlingen leren ook samenwerken met de lesbrief Leg het vast in een jaarboek! Ze brainstormen samen, maken een takenlijst, een taakverdeling en een planning. Breid deze lesbrief uit met onze stappenplannen over samenwerken. Deze vind je in onze abonnementen voor studievaardigheden. Ga in op de vaardigheid samenwerken door na de lesbrief te reflecteren op de samenwerking. Wat ging er goed? Wat kon er beter? Hoe komt dat?

Deze lesbrief is gemaakt naar aanleiding van een idee van een docent. Heb jij ook een goed idee voor een lesbrief die je graag in Tumult Free wilt zien? Laat het me weten! Mail me (nadiaspaan@tumultgroep.nl) of laat een reactie achter onder deze blog.

Print Friendly, PDF & Email