Tumult in 22/23 #3: Tumult Actueel

Gepubliceerd op: 27 juni 2022
Door: Hans Wendel

Alvast een piketpaaltje naar het volgende schooljaar: Tumult Actueel in 22/23. Eerdere blogs in deze serie gingen over het Mentorjaarprogramma 22/23 en over de trainingen in de Tumult Academy. In deze 3e blog vertellen we hoe wij de veelgeprezen lesbrieven en werkvormen van Tumult Actueel gaan verbeteren.

Tumult Actueel lessen

Al jaren maakt Tumult lessen rondom actuele thema’s. Dat doen we omdat klanten hierom vragen en ze deze lessen graag willen gebruiken naast de werkboeken, omdat niet-klanten ons willen leren kennen, omdat de actualiteit motiveert en last-but-not-least: simpelweg omdat we het superleuk vinden om nieuwe lessen te ontwikkelen! Ook in 22/23 gaan we weer Tumult Actueel lessen publiceren in onze Memberomgeving en gaan we een aantal verbeteringen doorvoeren. Dit in zowel een klantenversie als een kennismakingsversie voor niet-klanten.

De 4 verbeteringen voor 22/23

In augustus voeren we bij Tumult Actueel vier verbeteringen door:

  1. Koppeling naar Agenda: Tumult Actueel is een energizer, een activerende korte les of werkvorm, waarmee mentoren makkelijk en snel een les kunnen opstarten en leerlingen snel getriggerd worden om mee te doen. Tumult Actueel wordt gekoppeld aan deze nieuwe agenda die vanaf augustus 2022 op member.tumult.nl beschikbaar komt, zodat je precies weet waar je wanneer mee aan de slag kan.
  2. Link naar Werkboeken: Tumult Actueel is bedoeld om gedurende het jaar de lessen uit de Tumult Werkboeken te introduceren. In elke Tumult Actueel zijn dan ook directe linken naar de betreffende hoofdstukken in de werkboeken te vinden. Als mentor kan je hierdoor direct met je klas doorschakelen en het onderwerp uitgebreider behandelen of de vaardigheden die erbij horen te oefenen.
  3. Link naar Academy: bij elk onderwerp van Tumult Actueel kan een mentor behoefte hebben om eigen vaardigheden te ontwikkelen om daarmee het betreffende thema nog beter te kunnen behandelen met leerlingen. In de Tumult Academy zullen de online leerpaden mentoren daarin gaan ondersteunen. Denk aan thema’s als pesten (tijdens de week tegen Pesten), Paarse Vrijdag, Toetsen en Examens, Oudergesprekken etc.
  4. ‘Meer’: tenslotte zullen we de frequentie van Tumult Actueel opvoeren. We hebben daarvoor een redactie samengesteld en ook het Tumult Mentorenpanel is bijgeschakeld. En we rekenen op veel input van onze gebruikers!

Preview ‘Gouden weken 22/23’

Als voorbeeld van deze nieuwe Tumult Actueel hebben we alvast een preview gemaakt van de Gouden Weken 22/23 in onze Memberomgeving. Deze Powerpoint presentatie laat je zien wat we gaan veranderen en waar je vanaf augustus op kunt rekenen: regeren is vooruitzien! Deze presentatie is zowel beschikbaar voor klanten als niet-klanten.

Geef ons je feedback!

Op deze manier gaan we ook in 22/23 weer flink Tumult maken. Je bent hierbij van harte uitgenodigd om ideeën, wensen, ervaringen en tips door te sturen! Voor meer informatie is de consultant van jouw school beschikbaar of bel even met Feikje Swierstra op 020 -4215129 of mail naar feikjeswierstra@tumultgroep.nl.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search