Tumult in 22/23 #1: mentortraining ‘Werken met Tumult’ bij start schooljaar

Gepubliceerd op: 15 juni 2022
Door: Hans Wendel

Terwijl ieders agenda vol staat met de laatste werkzaamheden van het schooljaar 21/22, werken wij achter de schermen al hard aan het nieuwe schooljaar 22/23. Op basis van gesprekken en fingerspitzen bij alle scholen die met Tumult werken, voeren we een aantal verbeteringen door in het volgende schooljaar. In deze blogserie ‘Tumult 22/23’ nemen we je mee in deze vernieuwingen.

Nieuw in 22/23: Mentortraining ‘Werken met Tumult’

Een soepel mentoraat en mentoren die de allerbeste mentorlessen geven: dat wil je! Met deze nieuwe mentortraining maak je met het hele mentorteam een goede en gemeenschappelijke jaarstart. We hebben speciaal voor deze training een handout ontwikkeld met daarin meer informatie.

De training bestaat uit een sessie op school in combinatie met het gebruik van online leerpaden:

  • In de interactieve sessie op school: Met de ‘Werken met Tumult training’ trainen de mentoren hun mentorvaardigheden op basis van de inhoud van werkboeken die de school bestelt. Daardoor leren mentoren direct nieuwe mentorvaardigheden en krijgen ze tegelijkertijd inzicht in hoe de werkboeken zijn opgebouwd en wat je daar mee kunt doen in de mentorles. Hoe ga je om met je klas, hoe zorg je voor ‘norming en performing’, waar vind je wat, hoe gebruik je de juiste werkvormen in de klas en hoe maak je een planning die werkt voor het mentoraat. Deze training duurt een dagdeel en is een verbeterde versie van de korte Kickoffs die we in het verleden bij honderden scholen organiseerden.
  • Naast de training op school bestaat Werken met Tumult uit online leerpaden die beschikbaar zijn na inloggen op onze Memberomgeving. De leerpaden bevatten onder andere achtergrondinformatie over het materiaal, meerdere werkvormen, docentenhandleidingen en uitleg over inloggen met je klas en de verschillende soorten extra lessen in de werkboeken (o.a. klusopdrachten, in-de-vakles-opdrachten en thuisopdrachten). Gedurende het schooljaar komen in ‘Werken met Tumult’ nieuwe leerpaden beschikbaar over actuele thema’s die gedurende het jaar aan de orde komen, zoals de ‘Week tegen Pesten’ en ‘Paarse Vrijdag’.

Wil je meer weten over deze training? Download dan hier de handout.

Heb je zelf ideeën of specifieke wensen?

Heb je zelf ideeën over wat jij wilt trainen als mentor? Of heb je als teamleider specifieke wensen en vragen? Voor meer informatie is de consultant van jouw school beschikbaar. Ben je geïnteresseerd naar andere trainingen in de Tumult Academy? Dan kun je altijd contact opnemen met Nicoline van Slingelandt, de programmamanager van de Tumult Academy. Ze is bereikbaar op: 020-4215129 of via nicolinevanslingelandt@tumultgroep.nl.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search