Wil je deze zomervakantie inspiratie en lesideeën opdoen? Lijkt het je wel wat om korte cursussen te volgen wanneer dat jou uitkomt? Met de e-learning van Edutrainers kun je aan verschillende vaardigheden werken. Maak kennis met handige tools, verdiep je in wat wel of niet mag volgens de nieuwe privacywet of bekijk hoe jouw vaardigheden ervoor staan. Zomaar een paar voorbeelden!

Snacks voor de zomer: Educatieve apps & tools – deel 12

Dit leerpad noemen wijzelf ook wel ‘het zomerleerpad’. Waarom? Omdat de zomervakantie ideaal is om al ‘snackend’ nieuwe dingen te leren! Kies een van de vijf leervragen in het leerpad en je krijgt een korte uitleg, met een praktisch voorbeeld aan de hand van een digitale tool. Denk bijvoorbeeld aan het arrangeren van lessen met Tes Teach, het maken van een digitale toets met Testmoz of een verhaal in beeld brengen met StoryMap.

Vaardigheidsscan

Wil je verder leren en ben je je aan het oriënteren op cursussen? Of vind je het gewoon leuk om testjes te doen? Maak een account aan en doe de quickscan in de Edutrainers Academy om te zien hoe het staat met jouw vaardigheden volgens de leerlijn voor leraren. Handig, want zo kun je gemakkelijker kiezen waar je als eerste aan wilt werken. En het kost je niks!

Privacyproof lesgeven

De nieuwe privacywet geeft een hoop vragen, ook voor leraren. Wat mag nou wel of niet? Waar moet je rekening mee houden als je digitale tools gebruikt? Mag je nog wel foto’s van de klas maken? Het leerpad AVG – iedere leraar privacyproof geeft je in vier uur tekst en uitleg. Hierin krijg je antwoord op veelgestelde vragen en praktische tips. Zo ben je voor de start van het nieuwe schooljaar op de hoogte!

Extra tip: maak gebruik van je scholingsbudget en licht collega’s en de ICT-coördinator in. Deze laatste kan ervoor zorgen dat meerdere collega’s hiermee aan de slag kunnen. En als zij ook privacybewust worden, kun jij gemakkelijker privacyproof werken.

Voor mentoren

In de serie Educatieve apps & tools zijn er een paar specials rondom een thema. Ben je mentor en wil je weten hoe je tools kunt inzetten in het mentoraat? In de special mentorles vind je uitleg over tools die handig zijn voor studievaardigheden, sociaal-emotionele vaardigheden en LOB. Je krijgt daarbij tips voor het gebruik door leraren én leerlingen. Laat leerlingen digitale flitskaarten maken, een werkstuk voorbereiden of relaties in de klas zichtbaar maken. Werk je met het lesmateriaal van Tumult? Daar sluit dit leerpad goed bij aan.

Vreemde talen

Ook voor docenten vreemde talen is er een special. In de special talen krijg je leuke en zinvolle suggesties om te werken aan elk leerdoel: lezen, luisteren, schrijven en spreken. Laat leerlingen bijvoorbeeld hun uitspraak controleren door een native speaker, oefenen met werkwoordvervoegingen of hun grammaticafouten opsporen.

Meer leerpaden zien? Bekijk het overzicht. Je kunt er kiezen uit gratis leerpaden voor snelle kennismakingen of leerpaden met meer verdieping kopen. Er komen regelmatig leerpaden bij. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Print Friendly, PDF & Email