Olympische sporters werken keihard om hun doelen te bereiken. Met de lesbrief Op naar de top! ontdekken je leerlingen hoe ook zij planmatig naar hun doelen kunnen toewerken. Gebruik de suggesties in deze blog om je les uit te breiden!

Houd je doel in beeld

Heel leuk die doelen, maar voor je het weet ben je ze in de drukte van alledag vergeten! Laat je leerlingen daarom doelenposters maken. Gewapend met hun creativiteit maken ze posters waarop hun doel zichtbaar is. Leuk om de in klas op te hangen!

Doelen bereiken als een pro

Elke dag uren trainen, een strak voedingsregime, de ene wedstrijd na de andere … Topsporters moeten een hoop doen én laten om op het gewenste niveau te komen. Maar wat doen ze nou echt? Ga met je leerlingen op onderzoek uit! Probeer te achterhalen wat topsporters doen om hun doelen te halen. Inspirerend!

Schooldoelen bereiken

Tien keer de bal kunnen hooghouden is natuurlijk een leuk doel, maar aan je schoolcarrière voegt het waarschijnlijk weinig toe. Stuur de opdracht door je leerlingen een schoolspecifiek doel te laten kiezen. Bijvoorbeeld drie keer op rij je weektaak op tijd af, alle woordjes van Engels foutloos kunnen schrijven of alle landen van de wereld uit je hoofd leren.

De beste yell

Hop hop hop, jij staat aan de top! Niet de meest originele yell – je leerlingen kunnen dat vast beter! Laat ze in groepjes de beste, meest originele yell bedenken. Kunnen ze wel wat meer aan? Een strijdlied is ook een mooie manier om hun creativiteit te testen.

Hebben jouw leerlingen hun doelen bereikt? Heb je de uitbreiding uitgeprobeerd of weet je misschien iets om de les op een andere manier uit te breiden? Laat het weten! Mail naar suzanneheuvelmans@tumultgroep.nl of laat een reactie achter onder deze blog.

Benieuwd naar ons lesmateriaal voor het basisonderwijs? Bekijk Tumult op de basisschool.

Print Friendly, PDF & Email