Het is je vast niet ontgaan: Tumult is aan het vernieuwen. We schreven er al meerdere blogs over, bijvoorbeeld over hoe het allemaal begon en over de doorlopende leerlijn. Mogelijk heb je de nieuwe titels voor volgend schooljaar al in onze webshop zien staan. Misschien werk je zelfs al met één van onze nieuwe titels. Nu krijgen we van scholen steeds vaker vragen over planning. Bijvoorbeeld: “Kan ik volgend jaar verder met Tumult in de tweede, als ik dit schooljaar met Tumult in de brugklas werk?”, “Wanneer komt de lijn voor vmbo er?” en “Komt er ook een LOB dossier voor de bovenbouw?” Op deze en andere vragen geef ik antwoord in deze blog.

Doorlopende lijn

De belangrijkste boodschap: als je instapt, kun je het volgende schooljaar verder. Een voorbeeld: je bent dit schooljaar gestart met ‘Tumult in de brugklas, studievaardigheden 1 havo/vwo’, dan kun je volgend schooljaar verder met ‘Tumult in tweede, studievaardigheden 2 havo/vwo’. Wij garanderen deze doorlopende lijn, zodat je als school de overstap naar het nieuwe materiaal soepel kunt maken.

Keuzes in de planning

We zouden het wel willen, maar we kunnen helaas niet alle titels tegelijk vernieuwen. Daar hebben we simpelweg de productiekracht niet voor. Dus we hebben keuzes moeten maken en die lagen vorig jaar voor de hand. We zagen namelijk een lichte stagnering van de verkoop van onze bestseller ‘Studievaardigheden 1 vmbo-t/havo/vwo’. Bovendien hoorden we van veel scholen dat dit materiaal niet helemaal op niveau was voor met name vwo- en gymnasiumleerlingen. Vandaar dat we, met dit in ons achterhoofd, zijn gestart met de vernieuwing van deze titel. Het resultaat: ‘Tumult in de brugklas, studievaardigheden 1 havo/vwo’.

Daarnaast waren er natuurlijk alle vernieuwingen in het vmbo. Die waren aanleiding om een nieuwe titel voor LOB te maken die aansluit bij de nieuwe structuur van de profielen. Het resultaat: ‘Tumult in de tweede, LOB dossier voor 2 vmbo-bkg’ en ‘Tumult in de tweede, LOB dossier voor 2 vmbo-t’. Komend schooljaar vervangen deze titels het oude ‘Tumult Kiezen Sector’.

Meerjarenplanning

De drie nieuwe titels hierboven zijn het startpunt geweest voor de vernieuwing van al ons materiaal. In onderstaand overzicht, zie je per vaardighedenlijn de meerjarenplanning*. Zo kun je precies bepalen hoe je met jouw school de overstap naar de nieuwe leerlijn van Tumult wilt maken.

Meerjarenplanning studievaardigheden

Meerjarenplanning sociaal-emotionele vaardigheden

meerjarenplanning keuze- en loopbaanvaardigheden 2017

 

 

 

Heb je vragen over deze planning? Of ben je nieuwsgierig naar de nieuwe titels die al beschikbaar zijn? Bel of mail ons gerust. Of vraag een beoordelingsexemplaar aan via de webshop.

* Planning is onder voorbehoud.

Print Friendly, PDF & Email