We geloven dat we al best een rijke leeromgeving hebben: hier op kantoor werken veel onderwijskundigen die continu aan onze content werken (wat vrij uniek is in de educatieve uitgeverijwereld; vaker worden ze als externen ingevlogen), we hebben een consultancyteam dat door het vele contact met scholen input levert én nieuwe ideeën kan voorleggen aan de onderwijspraktijk, en ons serviceteam houdt de belangen van scholen in de gaten en informeert docenten op de juiste momenten. Samen komen we tot de beste ideeën, want ieder heeft zijn of haar expertise en zet die in voor een goed resultaat. Daar kunnen we nog meer uithalen, dachten we. Vandaar de lancering van Tumult/Edutrainers Academy: in samenwerking met experts willen we ons nog verder professionaliseren, omdat we ons continu willen blijven ontwikkelen. En daar hebben we jou misschien wel voor nodig!

Wij ervaren onze (leer)omgeving als rijk, maar met nieuwe externe kennis kan die altijd rijker worden. We zijn heel benieuwd welke kennis ons als organisatie én ons werk verder verrijkt. En welke nieuwe vaardigheden wij van jou mogen leren. Oftewel, we staan open voor jouw input!

Het idee in een notendop

Sessies met (externe) experts die ons bijscholen op het gebied van relevante onderwerpen voor ons werk. In eerste instantie voor onszelf, maar op termijn willen we de Academy ook openstellen voor andere geïnteresseerden. Heb jij nu al interesse in het aanbod van de Tumult/Edutrainers Academy of wil je op de hoogte gehouden worden? Laat dan een reactie achter onder deze blog.

Hoe ziet zo’n sessie of workshop eruit?

Tja, we zijn vooral benieuwd naar de ideeën van de experts. Een sessie aan de koffietafel, een etentje, een wandeling maken, een workshop of werksessies: wij staan overal voor open. Voorwaarde is dat de vorm van de sessie de inhoud ondersteunt. Goede voorbereiding van de deelnemers lijkt ons passend en het achteraf schrijven van een blog om de informatie te delen ook.

Welke experts zoeken we?

Een aantoonbaar ervaren expert in zijn of haar vakgebied, die zin heeft om een activerende workshop te verzorgen en eventueel ook op een andere manier bij onze werkzaamheden betrokken kan en wil worden. Denk hierbij aan het schrijven van lessen of het geven van workshops aan externen. Het vakgebied of onderwerp moet vallen onder één van de vijf categorieën hieronder.

Tumult en Edutrainers professionaliseren: help je ons? Welke experts zoeken we?

Relevante onderwerpen voor Tumult en Edutrainers: vijf categorieën

 1. Vaardigheden
  Denk bijvoorbeeld aan academische vaardigheden voor lesmateriaal voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs of andere vaardigheden die goed binnen het lesmateriaal van Tumult en/of binnen de leerpaden van Edutrainers passen.
 2. Expedities
  Met Tumult en Edutrainers gaan we expedities met scholen aan. Een expeditie is een gezamenlijk ontwikkeltraject waarin bijvoorbeeld gekeken wordt naar het onderwijsconcept van de school wat betreft vaardigheden voor leerlingen, het ontwikkelen van eigen lesmateriaal of de docentenvaardigheden op het gebied van digitaal onderwijs geven. Wij hebben hiervoor zelf concepten ontwikkeld, maar toetsen deze graag aan de ideeën van experts. Mogelijke vragen zijn: wat is een goede opbouw in een verandertraject? Wat doe je met ongemotiveerde deelnemers? Hoe pak je gezamenlijke ontwikkelsessies aan?
 3. Digitaal leren/digitaal lesmateriaal
  Waaraan voldoet goed digitaal lesmateriaal? Wat moeten we weten over digitaal leren? Er ligt steeds meer focus op digitaal lesmateriaal en ondanks onze kennis hiervan horen we graag de meningen en inzichten van andere experts. Digitalisering is zo’n snelle ontwikkeling dat we het belangrijk vinden om ons hier ook continu in te blijven verdiepen.
 4. Leven lang vaardig
  In de toekomst willen we verbreden. We zijn experts op het gebied van vaardigheden, maar waarom beperken we ons tot lesmateriaal voor vo en po en tot docentenprofessionalisering? We willen nadenken over vaardigheden die je een leven lang, of juist op bepaalde momenten in je leven, nodig hebt. Wat kunnen we hiermee? Welke vaardigheden zijn dit? Hoe zien bijbehorende leerlijnen eruit?
 5. Manier van werken
  Weet jij veel over rolverdelingen in een team? Over de scrummethodiek? Over interne processen? Wij zijn benieuwd!
 6. Iets anders?
  Missen we een categorie? Als jij naar de bedrijven Tumult en Edutrainers kijkt, denk jij dat dat we echt iets moeten weten over jouw vakgebied dat niet in de vijf hierboven genoemde categorieën valt?

Interesse?

Wij willen dit schooljaar (2017-2018) het liefst nog twee sessies organiseren en volgend schooljaar (2018-2019) gaan we voor minimaal vier sessies. Ben jij een expert op gebied van een van de genoemde onderwerpen? En denk je dat jouw onderwerp enorme meerwaarde heeft? Heb je zin in het organiseren van een leuke sessie? Neem contact op met nadiaspaan@tumultgroep.nl en deel jouw ideeën. Wij hebben er zin in!

Print Friendly, PDF & Email