Tumult en Edutrainers op IPON 2018: leren met ICT!

Gepubliceerd op: 20 november 2017
Door: Hans Wendel

Op 7 en 8 februari 2018 komt iedereen die actief is op het raakvlak van onderwijs, innovatie en ICT naar IPON in de Jaarbeurs Utrecht. Met ons online lesmateriaal en onze online services zijn wij van Tumult en Edutrainers er natuurlijk bij! Als specialisten op het gebied van vaardigheden inspireren we iedereen om continu te blijven ontwikkelen. Daarom zullen we op de IPON bezoekers meenemen in hoe je een ‘leven lang vaardig’ kunt zijn. In deze blog een sneak preview van wat we er gaan presenteren.

Digitaal (LOB-)portfolio in Mijn Tumult

We geloven in ieders persoonlijke leerroute, maar om die te kunnen volgen is het nodig om die route te zien! Onze portfoliofunctie in Mijn Tumult geeft de mogelijkheid om de leerroute van je leerlingen vast te leggen. Hoe ziet dit portfolio eruit, wat is er allemaal mogelijk en hoe willen we dat de aanstaande jaren verder ontwikkelen? Je las het al een beetje in deze blog van Nadia, maar op de IPON word je meer duidelijk!

Leerpaden in academie.edutrainers.com

Ruim 6.000 leraren volgen de leerpaden van Edutrainers om hun lessen te kunnen verbeteren door inzet van ICT. Sommige leerpaden zijn generiek en zeer populair, zoals Flipping the Classroom en Office 365. Andere leerpaden zijn specialistischer, zoals Peer Learning. We krijgen veel positieve feedback op onze leerpaden en daarbij regelmatig de vraag of er de inhoud van de leerpaden ook in kleinere leerpaden kan worden gespresenteerd. In zo’n korter leerpad kun je sneller en concreter een specifieke (deel)vaardigheid onder de knie krijgen. Deze vraag sluit aan bij de trend van microlearning, waarover je hier meer kunt lezen. Op dit moment ontwikkelen we een aantal nieuwe korte leerpaden op het nieuwe platform academie.edutrainers.com, waarin we onderzoeken hoe we kortere leerpaden kunnen maken die zorgen voor meer motivatie en groter leereffect. Meer hierover op de IPON!

Vaardigheidsprofielen: hoe vaardig zijn je leerlingen, hoe vaardig is je team, hoe vaardig ben je zelf?

Leren begint bij weten waar je staat en waar je naartoe wilt. Net zoals een goede les begint bij aansluiting zoeken bij het startniveau van degenen die je les geeft. Dat geldt bij studievaardigheden van leerlingen net zo hard als bij didactische ICT-vaardigheden van professionals. Op onze IPON-stand kun je een interactieve scan doen om een indicatie te krijgen van de vaardigheden van leerlingen, teams én jezelf! Op die manier weet je direct op welke gebieden je je leerlingen, je team en jezelf kunt verbeteren.

Tumult en Edutrainers op de IPON 2018: leren met ICT Vaardigheidsprofielen

Nieuwe digilessen bij de abonnementen in Mijn Tumult

We hadden dit schooljaar een succesvolle start met de vernieuwde online leeromgeving Mijn Tumult: leraren en leerlingen konden allemaal makkelijk inloggen en hun lesmateriaal vinden. Inmiddels werken we al aan de volgende stap: nieuwe interactieve leermiddelen waarmee docenten meer variatie kunnen inzetten in hun lessen – goed voor de motivatie van leerlingen en voor het leerresultaat.

Virtual en augmented reality

Met virtual reality (VR) en augmented reality (AR) wordt het mogelijk om bijvoorbeeld een presentatie te oefenen voor een fictieve groep van 200 toeschouwers of om te leren over de maan terwijl je op het onderwerp rondwandelt. We verwachten niet dat de mogelijkheden van virtual en augmented reality nu al breed zal worden ingezet op scholen, maar op langere termijn zullen VR en AR het onderwijs wel degelijk breed verrijken. Op IPON 2018 willen we laten zien hoe makkelijk en snel je als docent al VR kunt gebruiken in je lessen. Wil je nu al meer erover weten, check dan dit leerpad: https://www.spons.nl/83807/virtual-en-augmented-reality-kijk-mee-in-de-toekomst.

Onze IPON-stands liggen naast elkaar op C044 en C036 en iedereen is natuurlijk van harte welkom! Alvast jouw gratis toegang regelen? Boek die hier. Als je niet kunt wachten en nu al onze vernieuwingen wilt ervaren: bel of mail ons voor een ontmoeting!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search