Vanaf schooljaar 2018-2019 biedt de online leeromgeving Mijn Tumult een aantal verbeterde en nieuwe functies. Eerder schreef ik al iets over het digitale LOB-portfolio dat dan beschikbaar zal zijn. In deze blog vertel ik je meer over de gehele digitale omgeving.

Steeds meer scholen werken digitaal. Daarom besloot Tumult om haar lesmateriaal blended aan te bieden. Dit schooljaar zijn we gestart met de ontwikkeling van een interactieve leeromgeving. Waar voorheen de werkboeken alleen nog beschikbaar waren achter glas, heb je vanaf aankomend schooljaar ook toegang tot interactieve lessen.

Wat kun je met de verbeteringen in Mijn Tumult?

De digitale omgeving Mijn Tumult biedt na de verbeteringsslag toegang tot interactieve online lessen. Daarnaast zul je af en toe uitgenodigd worden om een opdracht offline te doen. Zo is er altijd een combinatie van online en offline opdrachten. Ook heb je als leraar de mogelijkheid om de antwoorden en ingeleverde opdrachten van je leerlingen in te zien. Op deze manier kun je de voortgang van je leerlingen bijhouden.

Voorproefje van onze omgeving

 

Via dit filmpje krijg je een voorproefje van Mijn Tumult zoals deze er vanaf schooljaar 2018-2019 uitziet. Zoals je ziet, is de informatie per scherm beperkt. Zo worden leerlingen niet afgeleid door allerlei bijzaken. Daarom krijgen ze pop-ups te zien, waarbij informatie verschijnt wanneer je dit nodig hebt en weer verdwijnt wanneer je dit niet meer nodig hebt. Aan het einde van een hoofdstuk kan de leerling een badge verdienen. Dit betekent dat de leerling met succes de opdrachten heeft doorlopen en de leerdoelen bereikt heeft. Een beloning voor het harde werken.

Wat moet ik nu bestellen?

Als je de werkboeken van Tumult bestelt krijg je automatisch toegang tot onze digitale omgeving, net zoals voorgaande jaren. Maar zelfs als je alleen digitaal bestelt (en dus de werkboeken niet ontvangt) zul je af en toe nog opdrachten offline moeten doen. Ook de instructie hiervan komt voorbij in je digitale les. Denk aan een presentatie geven of een kennismakingsspel in de klas.

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze blog en de verbetering van onze digitale omgeving? Laat het ons weten en plaats een reactie hieronder! Of mail me: elinsleebos@tumultgroep.nl.

Print Friendly, PDF & Email