Bij Tumult willen we ons constant blijven ontwikkelen en verbeteren. Daarom brengen we continu verbeteringen aan in onze online leeromgeving en luisteren we daarvoor naar feedback van gebruikers. Werk je in schooljaar 2018-2019 met onze LOB-dossiers? Of ben je gewoon nieuwsgierig en wil je weten hoe het nieuwe digitale portfolio eruit komt te zien? In deze blog geef ik je een tipje van de sluier!

LOB-dossier: de opbouw

Ons LOB-dossier bevat activerende LOB-lessen, een handige profiel- en mbo-wijzer, LOB-taken en vanaf schooljaar 2018-2019 ook een digitaal portfolio. Het LOB-dossier daagt de leerlingen uit om onderzoek te doen naar wat ze willen en kunnen. De bewijsstukken die de leerling tijdens de schoolloopbaan verzamelt zijn vanaf nu bijeen te brengen in het digitale portfolio.

LOB-taken in het digitale portfolio

De LOB-taken dagen de leerlingen uit om de praktijk te onderzoeken, buiten de deuren van de school. Denk bijvoorbeeld aan een dag meelopen op het werk van iemand in hun netwerk. Een leerling gaat daarna naar zijn/haar digitale portfolio in Mijn Tumult en levert hier de opdracht in. Hierin staan alle portfolio-opdrachten die de leerling in het desbetreffende schooljaar moet inleveren.

Het is ook mogelijk voor een school om eigen portfolio-opdrachten toe te voegen aan het digitale LOB-portfolio in Mijn Tumult. Of opdrachten uit onze andere abonnementen, zoals een meesterproef waarmee een leerling aantoont dat hij/zij ergens vaardig in is geworden. Zo verzamelt de leerling alle documenten die zijn/haar ontwikkeling laten zien.

De voordelen op een rij

Wat biedt het digitale LOB-portfolio in Mijn Tumult dus samengevat? Je kunt:

  • alle portfolio-opdrachten op één plek vinden;
  • leerlingen zelfstandig aan de slag laten gaan met de LOB-taken;
  • direct feedback geven op opdrachten van je leerlingen;
  • in een oogopslag zien welke leerlingen de portfolio-opdrachten nog moeten inleveren;
  • een portfolio-opdracht beoordelen, dan wel summatief als formatief.

Met het digitale LOB-portfolio heb je overzicht en kun je je beter voorbereiden op loopbaangesprekken. Wil je meer weten over de mogelijkheden rond LOB? Lees dan Een compleet programma voor LOB. Of neem contact met ons op.

Nieuwsgierig?

Bekijk dit filmpje voor een indruk van het digitale portfolio:

 

Heb jij een kritisch oog en lijkt het je leuk ons digitale portfolio eens door te lopen? Laat het me weten via een mail. Alle feedback is welkom en nemen we graag mee in de finetuning van het digitale portfolio in Mijn Tumult.

Print Friendly, PDF & Email