Tumult bestaat 20 jaar! En dat vieren we samen met jou, want zonder docenten en leerlingen geen Tumult. Zo hebben we als cadeautje de 20 leukste lessen uit ons bestaan verzameld in een gratis jubileumbundel. 20 jaar Tumult betekent 20 jaar aandacht voor vakoverstijgende vaardigheden. Hoe begon het? En hoe hebben we in de afgelopen jaren meebewogen met het onderwijs? Een indruk aan de hand van 20 jaar lesmateriaal.

Heb je de 20 leukste lessen van Tumult nog niet gedownload? Doe dat dan snel via deze link.

Wees eigenwijs, maak Tumult!Wat Nou?!

Tumult begon ooit als eigenwijze landelijke schoolkrant met reportages voor en door leerlingen. Het project sloeg aan op scholen: leren door doen, interviewen, presenteren, schrijven, samenwerken … Dit smaakte docenten en leerlingen naar meer en al snel groeide het uit tot de lessenreeks Wat nou?! In elke les stond een voor leerlingen herkenbaar probleem centraal. Faalangst, keuzestress, geldproblemen? Met het lesmateriaal ontdekten leerlingen hoe ze positief met deze situaties om konden gaan. Het was een succes: binnen een aantal jaar gebruikten tientallen scholen ons materiaal in de mentor- en studielessen.

Tumult maak je samen

stv1-kgt-nu-jij-dromen

Vaardigheden voor leren, leven en kiezen; dat werd de focus van Tumult, want er was een duidelijke vraag naar lesmateriaal daarvoor. Het leidde tot een nieuwe aanpak waarbij verschillende soorten vaardigheden centraal stonden. Als je al wat langer met Tumult werkt ken je ze waarschijnlijk wel: de rode werkboeken voor studievaardigheden, de oranje voor sociaal-emotionele vaardigheden en de groene voor keuzevaardigheden. Kenmerkend voor dit materiaal is het gevoel van ‘gewoon leuke lessen’; activerend, aansprekend voor leerlingen en gemakkelijk in gebruik voor docenten. En altijd werkten we daarbij samen. Met alle input die we van onze gebruikers kregen, maakten we het lesmateriaal ieder jaar beter.

In een wereld vol tumult bieden vaardigheden uitkomst

visual_het-begint-bij-goed-lesmateriaal

Toen we 20 jaar geleden met Tumult begonnen, stond internet in de kinderschoenen. Inmiddels is de digitalisering van onze samenleving in een stroomversnelling geraakt. Dit vraagt nieuwe vaardigheden van leerlingen: ze moeten zich continu kunnen aanpassen en blijven doorleren. Vaardigheden zijn dus belangrijker dan ooit! Dat beseffen we bij Tumult als geen ander. De nieuwe lijn werkboeken biedt alles wat leerlingen nodig hebben om voorbereid te zijn op de wereld van vandaag en morgen. De basis vormt een goed onderbouwde leerlijn vakoverstijgende vaardigheden voor alle leerjaren en niveaus. Hiermee bouwen leerlingen stap voor stap aan hun vaardigheden in de mentorlessen – en het liefst ook in de vaklessen!

Als er in al die jaren één constante is geweest, dan is het ons geloof in leren door doen. Dat zit verweven in ons materiaal en is ook kenmerkend voor hoe wij zelf groeien. Door te doen en te leren van onze ervaringen komen we elke keer een stapje verder. Heb jij dus een tip of inzicht dat je met ons wilt delen? Stuur die dan naar sandrahuigen@tumultgroep.nl. Op naar de volgende 20 jaar!

Print Friendly, PDF & Email