Leraar zijn is een prachtige baan: je brengt jonge mensen kennis en vaardigheden bij en je helpt ze bij hun ontwikkeling en het ontplooien van hun talenten!* Dat doe je natuurlijk vanuit jezelf, als leraar en als mens. Daarnaast gebruik je allerlei werkvormen, methodieken en (steeds meer) ICT-mogelijkheden. Edutrainers helpt scholen en leraren al jaren bij het werken en lesgeven met ICT. Zo geven we met onze Edupartners bijna dagelijks workshops op scholen over allerlei ICT-onderwerpen, begeleiden we ontwikkelprojecten en bieden we een hele reeks online leerpaden aan.

Ook in schooljaar 2017-2018 gaan we er met Edutrainers vol voor om scholen en leraren te helpen om de allerbeste inspirerende, activerende en leerzame lessen te geven met behulp van ICT. In het najaar van 2017 lanceren we ook nog een nieuwe digitale omgeving, dat beschikbaar blijft naast de huidige omgeving. Op academy.edutrainers.com zullen we onze leerpaden op maat aanbieden aan klanten, kan iedereen inloggen vanuit de leeromgeving van de school en bieden we allerlei onderlinge communicatie-, coachings-, samenwerkings- en co-creatiemogelijkheden aan.

Academie.edutrainers.com bouwen we in samenwerking met onze technische partner Avetica. We maken daarbij gebruik van Moodle-technieken, net als bij mijn.tumult.nl. Juist vanwege de snel ontwikkelende technologie verzekeren we onszelf op deze manier van altijd beschikbare ontwikkelmogelijkheden!

1. Hoe krijg je toegang?

Iedereen is altijd welkom bij Edutrainers. Een account aanmaken en je aanmelden bij je school blijft voor leraren dan ook heel gemakkelijk. Na inloggen vind je altijd interessante gratis leerpaden naast de leerpaden die de school heeft besteld. Het wordt mogelijk om in te loggen via single sign-on, bijvoorbeeld vanuit de O365 omgeving of de ELO van de school. Inloggen en een account aanmaken ziet er zo uit:

Edu 01c inloggen achtergrond variatie (1)

2. Wat zie je als je bent ingelogd?

Na het inloggen zie je een overzicht. Daarin vind je de voor jouw school beschikbare leerpaden. Ook zie je de leerpaden die je al volgt direct in beeld, inclusief de voortgang. Deze zijn overzichtelijk gerangschikt met herkenbare thumbnails. Hier kun je kiezen welk leerpad je gaat volgen.

Edu 06b dashboard met voortgang en meer voortgang

3. Wat zie je in een leerpad?

Een leerpad heeft diverse ‘blokken’, zoals infoteksten, opdrachten, filmpjes en (multiplechoice)vragen. Je kunt die blokken naar eigen inzicht volgen en zo het leerpad doorlopen. Afhankelijk van de schoolinstelling kun je bijvoorbeeld samenwerken met collega’s en/of overleggen met je coach.

Edu 08 Leerpad volgen (1) (1)

What’s next?

Als eerste moet iedereen die wil leren op academie.edutrainers.com vanaf het najaar 2017 heel gemakkelijk zijn of haar weg kunnen vinden. Dat moet goed ‘voelen’. Als we die mijlpaal zijn gepasseerd werken we naar de volgende twee toe:

  1. Samen met klanten en experts nieuwe leerpaden creëren op basis van hun gebruikerservaringen. We realiseren ons namelijk dat ICT zich continu ontwikkelt en daar willen we ‘bij zijn’, zodat leraren en andere gebruikers altijd up-to-date zijn.
  2. Edutrainers op maat aanbieden. Samen met klanten – zowel scholen als organisaties en bedrijven – maken we de Edutrainers leeromgeving ook op maat beschikbaar voor hun eigen leraren, studenten, medewerkers of cursisten. We zijn al in overleg met een aantal klanten die hun eigen look and feel willen terugzien, met specifieke functionaliteiten willen werken en een eigen URL willen gebruiken. Vanuit academy.edutrainers.com is dat prima haalbaar!

Heb je al opmerkingen, wensen, wil je meedenken, heb je een geweldig idee voor onze online of wil je al testen en meekijken naar hoe academie.edutrainers.com zich ontwikkelt? Stuur dan een mailtje naar hanswendel@tumultgroep.nl.

* We gebruiken hier de ‘positieve insteek’ van het leraarschap. De praktijk is weerbarstiger met overvolle klassen en enorme werkdruk.

Print Friendly, PDF & Email