Uitbreiding lesbrief Sterker dan pesten!

Gepubliceerd op: 13 september 2017
Door: Suzanne Heuvelmans

De Week Tegen Pesten staat voor de deur, een mooi moment om het met je klas over pesten te hebben. Met de lesbrief voor het basisonderwijs Sterker dan pesten! laten jouw leerlingen zien dat zij boven pesten staan. Een goede start van het nieuwe schooljaar! Lees verder voor handige tips en leuke uitbreidingen bij deze lesbrief. En houd deze blog de komende week in de gaten voor meer over pesten!

Handige tools

Maken je leerlingen een tijdschrift of poster? Gebruik dan de tool Canva. Hiermee maken ze gemakkelijk iets écht moois. Om filmpjes te maken kun je werken met bijvoorbeeld iMovie of Splice.

Veiligheid gaat voor!

In de lesbrief geven leerlingen zich bloot door over hun onzekerheden te praten. Het is belangrijk dat hiervoor een veilige sfeer in de klas heerst. Is de sfeer nog niet veilig genoeg? Bewaar de lesbrief dan voor een later moment, sla het stukje over onzekerheid over of laat de leerlingen anoniem opschrijven waar ze onzeker over zijn.

Deel en inspireer

Deel het eindproduct van de leerlingen met een groter publiek. Gebruik de schoolkrant, presenteer het aan andere klassen of zet een link op de website. Met toestemming van ouders (en andere opvoeders) én leerlingen kun je zelfs social media gebruiken. Bijvoorbeeld door het met ons te delen via Twitter (@tumultNL) of Facebook (@UitgeverijTumult)!

Gênante ervaringen

Is de sfeer in de klas juist heel veilig? Dan kun je zelfs een stapje verder gaan. Begin door zelf een gênante ervaring te delen of filmpjes te kijken. Bijvoorbeeld deze of deze reclame. Laat de leerlingen daarna zelf een gênante ervaring delen. Ze zullen merken dat bijna altijd wel iemand hetzelfde heeft meegemaakt!

Heb je de lesbrief in de klas uitgeprobeerd? Heb je tips voor andere leerkrachten, wil je je mening delen of heb je een vraag? Laat een reactie achter of mail naar suzanneheuvelmans@tumultgroep.nl. Als je nog niet geabonneerd bent op onze nieuwsbrief maar wel onze lesbrieven wilt ontvangen, kun je je hier aanmelden!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search