Tumult Kunst!? Al tien jaar de leukste ckv-methode voor vmbo!

Dit schooljaar beleeft Tumult Kunst!? zijn tiende jaargang met een vaste schare trouwe fans. Ik weet nog goed hoe het begon, want het was een van mijn eerste opdrachten bij Tumult. Nog beter weet ik hoe ik hoorde dat we een eerste klant hadden. Ik zat in Normandië, voor mijn tent met uitzicht op zee, toen ik het berichtje kreeg van mijn collega Hans. Inmiddels zijn we tien jaar verder. De methode voor bovenbouwers in het vmbo is in de loop der jaren flink verbeterd op basis van feedback van gebruikers. Tijd om Tumult Kunst!? eens in het zonnetje te zetten.

Wist je dat …

… veel van onze klanten aangeven blij te zijn met de methode, omdat het zo’n praktische insteek heeft? Je kunt er direct mee aan de slag, zonder veel voorbereidingstijd en middelen.

… Tumult Kunst!? volledig aansluit bij de eindtermen ckv voor vmbo? Leerlingen sluiten het vak af met het Tumult CKV-certificaat achterin het werkboek.

… de hoofdstukken in Tumult Kunst!? op vier pijlers zijn gebaseerd? Deze zijn verhaal, compositie, techniek en waarde. Met deze vier pijlers ontdekken leerlingen welke relaties er bestaan tussen de verschillende kunstdisciplines.

… de methode kijkopdrachten afwisselt met praktische opdrachten? Leerlingen leren dus niet alleen naar kunst kijken, maar ook zelf kunst maken.

… ieder hoofdstuk begint met een handige overzichtspagina? Daarop zie je wat de leerdoelen zijn en welke kunstdisciplines er in dit hoofdstuk aan bod komen.

… ieder hoofdstuk eindigt met instructie voor een culturele activiteit en met een handige kijkwijzer voor leerlingen?

… je naast het werkboek toegang hebt tot Mijn Tumult? Daar vind je onder andere filmpjes, digilessen en extra opdrachten.

… bij ieder hoofdstuk kant-en-klare lesvoorbereidingen zijn? Deze vind je in Mijn Tumult. Je kunt ze ook als boekje bestellen.

Voorbeeldles bekijken?

Bekijk een voorbeeldles van Tumult Kunst!? – CKV voor 3-4 vmbo. Of bestel in onze webshop een gratis proefexemplaar met de kortingscode kunstonderwijs.

Print Friendly, PDF & Email

Over de auteur:

Sandra Huigen
Samen iets moois en leerzaams creëren, dat is mijn drijfveer als uitgever bij Tumult. Daarbij ben ik altijd op zoek naar de kern. Of om met Einstein te spreken: hoe kun je dingen zo eenvoudig mogelijk maken, maar niet eenvoudiger? Als dat lukt, ben ik een gelukkig mens!

Laat een reactie achter

Privacyinstellingen

Pas je privacyinstellingen aan of bekijk ons privacybeleid. Je kunt ook direct alle cookies accepteren.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen