Nicoline van Slingelandt over de Tumult Academy: alles-in-1 voor dé beste mentorondersteuning

Gepubliceerd op: 10 maart 2022
Door: Nicoline van Slingelandt

“Als je docent wordt, moet je eerst een uitgebreide opleiding volgen. Aan het einde krijg je een diploma en vervolgens mag je voor de klas staan. Maar hoe zit dat met mentoren? Zij hebben een belangrijke rol binnen het onderwijs; als eerste aanspreekpunt voor leerlingen, ouders en management, als motivator, coach en studiekeuzebegeleider. En er zijn nog veel meer ballen die je als mentor in de lucht moet houden. Toch is er geen specifieke opleiding voor mentoren. Vreemd, eigenlijk. De missie van Tumult om mentoren te ondersteunen bij het laten bloeien van leerlingen, sprak me meteen aan.”

Wie ben ik?

“Mijn naam is Nicoline van Slingelandt en in januari ben ik gestart als programma manager Tumult Academy. Tijdens mijn eigen schooljaren was ik meer bezig met verhalen schrijven dan met scheikundige verbindingen en Duitse naamvallen. Ik studeerde Internationaal Recht omdat het me mooi leek ‘iets te doen’ voor de wereld. Na jaren bij de Nederlandse Ontwikkelingsbank FMO, sprong ik in het diepe als freelancer. Ik regelde publiciteit, partnerschappen en exposities voor een fotograaf die naar alle hoofdsteden van de wereld reisde. Toen ik kinderen kreeg, schreef ik mijn eerste boek. Door het schrijven van een volgend boek over creativiteit en kinderen, ontdekte ik het onderwijs. Een magische wereld, waarin de basis wordt gelegd voor alles wat kinderen aan kennis en vaardigheden meenemen in het leven.”

 

Tumult Academy

“Bij Tumult mag ik nu bedenken hoe we mentoren nog beter kunnen ondersteunen met een Tumult Academy. Dat doen we door eerst hun behoeften te onderzoeken. Wat willen mentoren kunnen? Wat hebben ze nodig om hun leerlingen te helpen? Vervolgens gaan we trainingen ontwikkelen. De komende maanden bouwen we de Tumult Academy op, bovenop de fundamenten van wat er al is. Zo kunnen we op ieder onderwerp, van leerstrategieën tot groepsdynamiek en van resultaten monitoren tot welbevinden, mentoren ondersteunen. Niet alleen met concrete lessen die ze meteen kunnen toepassen, maar ook met het trainen van hun vaardigheden als mentor. Ik heb heel veel zin in het opbouwen van de Tumult Academy.

Denk met ons mee

“Ben jij mentor en wil je met ons meedenken over de Tumult Academy? Vul dan onderstaand formulier met vragen in. Ik zie je antwoorden graag tegemoet!”

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search