Mentoren in de schijnwerpers op eerste Nationale Mentorendag

Gepubliceerd op: 13 april 2023
Door: Nicoline van Slingelandt

Ede, 13 april 2023

In de Mauritskazerne in Ede werden ruim 200 mentoren van diverse middelbare scholen vandaag warm onthaald met een programma vol inspiratie, praktische tips en een positieve boodschap. “Mentor zijn is een mooie en belangrijke taak, je kunt echt het verschil maken voor leerlingen,” aldus Tumult-directeur Hans Wendel. “Dan is het wel zaak dat je de tools in handen hebt om leerlingen optimaal te begeleiden. Wij helpen mentoren daar graag bij.”

 

Meer dan alleen werkboeken

Tumult startte ooit als uitgever van een lesmethode voor het mentoraat, maar heeft zich de afgelopen jaren verder ontwikkeld. Inmiddels biedt het bedrijf ook trainingen aan mentoren en advies aan schoolleiders. Deze dag past daar goed bij. Met sprekers zoals Steven Pont en Thijs Launspach en workshops over onder andere werkdruk, talent herkennen en een goede planning maken, hoopt Tumult mentoren te inspireren om zich verder te blijven ontwikkelen in hun rol. Hans Wendel vult aan: “Tegelijkertijd snappen wij heel goed dat de werkdag al vol genoeg is voor mentoren, dus bieden we ze vandaag ook de broodnodige ontspanning. Bovendien is dit dé dag om in contact te komen met andere mentoren. Hoe is het bij hen geregeld en waar lopen zij tegenaan? Dat zijn waardevolle dingen om te delen.”

 

Nationale Mentorendag 2024

Tumult kijkt terug op een waardevolle dag vol verbinding. De volgende editie van dit evenement staat dan ook al in de agenda: op dinsdag 16 april 2024 is het zover. Wil je op de hoogte gehouden worden over deze dag, meld je dan aan via dit formulier.

 

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search