De vernieuwing bij Tumult zet gestaag voort, met dit jaar de nieuwe versie van een van onze favoriete abonnementen: Dromen! Je kunt hier al een presentatiepakket downloaden voor een eerste indruk. In deze blog meer over de vernieuwde versie van Dromen, oftewel Tumult in de brugklas – LOB dossier 1 vmbo/havo/vwo en de blogserie die we erbij maken.

LOB in de brugklas

Tumult in de brugklas - LOB dossier 1 vmbo/havo/vwo

Wat wil je later worden? Die vraag stellen we vaak aan kinderen en jongeren. In het voortgezet onderwijs gaan deze gestructureerd en actief aan de slag om deze keuze te maken. Tenminste, als ze met het LOB-materiaal van Tumult werken. De lijn was echter nog niet compleet, want voor de brugklas waren onze klanten nog aangewezen op de klassieke versie Dromen. Maar vanaf schooljaar 2018-2019 kan iedereen het nieuwe Tumult in de brugklas LOB bestellen en gebruiken. En wist je dat …

… het nieuwe LOB-abonnement voor alle niveaus in het vo is?

… de vijf loopbaancompetenties het uitgangspunt van dit werkboek zijn?

… het werkboek ook LOB-taken bevat?

… LOB-taken gebruikt kunnen worden om een portfolio op te bouwen?

… we op Mijn Tumult een online portfoliofunctie bieden?

… het Nederlandse onderwijssysteem wordt uitgelegd in de Toekomstwijzer?

… we de cover de mooiste tot nu toe vinden (uit al onze titels)?

Waarom dromen?

In de nieuwe reeks lesmateriaal van Tumult krijgen alle titels een nieuwe naam. Tot nu toe is het echter nog niet gelukt om de titel Dromen helemaal los te laten. Behalve dat het een stuk korter en makkelijker uit te spreken is dan de officiële titel ‘Tumult  in de brugklas – LOB dossier 1 vmbo/havo/vwo’, vinden we ‘Dromen’ gewoon het meest toepasselijk. We vinden het namelijk belangrijk dat leerlingen kunnen en blijven dromen. Zodat ze later kunnen doen wat ze willen, ongeacht het niveau waarop ze worden ingeschaald als ze naar de brugklas gaan. Dromen bieden leerlingen de mogelijkheid om op het vmbo te starten en op de universiteit te eindigen. En na het vwo te kiezen voor een opleiding tot houtbewerker. Kortom: om een toekomst te kiezen waarin ze zich gelukkig voelen en op die manier hun bijdrage leveren aan de maatschappij.

Blogserie Dromen

We dromen wat af met z’n allen! Ook bij Tumult zien we dromen in alle soorten en maten: van klein tot groot, op de korte en lange termijn, soms SMART geformuleerd en soms chaotisch en fantasierijk. Maar één ding hebben alle dromen gemeen: ze mogen er zijn. Wij worden graag geïnspireerd, om zo jullie te kunnen inspireren. Daarom zetten we een nieuwe blogserie op: Dromen. Hierin interviewen we mensen die mooie dromen hebben, bezig zijn hun dromen waar te maken of waarvan al een droom is uitgekomen. Ben jij of ken jij zo iemand? Mail naar suzanneheuvelmans@tumultgroep.nl en wie weet ben jij straks onderdeel van onze droomserie!

Print Friendly, PDF & Email