Infographic: de 10 belangrijkste vaardigheden voor de arbeidsmarkt in 2020

Ik vind het nog bijna futuristisch klinken, 2020. Maar het is natuurlijk niet zo heel ver weg meer, zo’n 6 jaar. De meeste van je huidige leerlingen zullen dan hun plek hebben gevonden of moeten vinden op de arbeidsmarkt. Volgens deze infographic zal die er dan heel anders uitzien. Die verandering wordt gedreven door de technologie. Terwijl we langer leven en we langer zullen moeten werken, zal de technologie hele industrieën automatiseren en door globalisering verbinden als nooit tevoren.

Dat vraagt om een nieuwe manieren van samenwerken, een nieuwe vorm van (digitale) geletterdheid en om het kunnen van managen van je cognitieve belasting. Ik vind het fascinerende vaardigheden die ik graag wil ontwikkelen. En jij?

Werkvaardigheden in 2020

Wat vind je van deze infographic? Zie je deze vaardigheden al terug bij jezelf of bij je leerlingen?

Print Friendly, PDF & Email

Over de auteur:

Anne-Marie van Lieshout
Elke dag zoek ik bij Tumult naar interessante en leuke manieren om iedereen nog duidelijker te maken hoe belangrijk (vakoverstijgende) vaardigheden zijn. Uitgangspunt daarbij is dat we altijd op een positieve manier relevante inhoud bieden. Ik ben er trots op dat ik elke dag een rol mag spelen in het vaardiger maken van kinderen. Want kinderen zijn tenslotte de toekomst!

Laat een reactie achter

Privacyinstellingen

Pas je privacyinstellingen aan of bekijk ons privacybeleid. Je kunt ook direct alle cookies accepteren.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen