De eerste keer dat ik Excel opende, sloot ik het programma binnen een minuut af. Geen idee wat ik ermee aan moest! Er zijn veel opties en dat kan overweldigend overkomen. Een basis is dus handig om te hebben als je aan de slag wilt met Excel. Daarom hebben we een nieuw leerpad gemaakt waarmee je in ongeveer vier uur een goede basis legt.

Aan de hand van het voorbeeld van een schoolreis, leer je in het leerpad een aantal handige toepassingen van Excel:

  • een planning maken
    Hoe zorg je ervoor dat Excel weken, maanden en data automatisch voor je doorvoert? Hoe voeg je vormgeving toe?
  • een begroting maken
    Hoe bereken je het totaalbedrag? Oftewel: hoe voeg je formules toe aan Excel, zodat jij zelf niks hoeft uit te rekenen?
  • een cijferlijst maken
    Hoe bereken je het gemiddelde per leerling? En hoe zorg je ervoor dat je in een oogopslag ziet wie er voldoende staan en wie niet?

In een paar korte instructievideo’s laten we zien hoe je dit doet. Je zult zien: het is eenvoudiger dan je denkt! En als je eenmaal weet hoe Excel werkt, maakt het je leven een stuk makkelijker. In de rondleiding krijg je al meteen een goed idee van Excel: https://youtu.be/m3tPDR-GqYQ

Nieuwsgierig en leergierig geworden? Het leerpad staat nog even gratis open: https://www.spons.nl/86340/excel-tover-met-getallen-nieuw.

Voortaan altijd op de hoogte zijn van de nieuwste leerpaden? Abonneer je op de nieuwsbrief van Edutrainers! We kunnen vast verklappen dat de volgende een aantal handige apps & tools voor in de vreemdetalenlessen zal bepreken. Mocht je een paar goede tips hiervoor hebben, stuur dan een mail naar veerlevanpinxteren@tumultgroep.nl of laat het me weten via een reactie hieronder.

Print Friendly, PDF & Email