Checklist voor een goede start van het schooljaar

Gepubliceerd op: 19 augustus 2022
Door: Sander Lute

Ga jij dit jaar als mentor aan de slag?

Gefeliciteerd! Je gaat een mooi, uitdagend jaar beleven. Je zult enthousiaste, leergierige en veel vragende leerlingen gaan begeleiden, dus helpen we je graag met een handige checklist. Als docent en mentor heb je een goed gevulde agenda, dus is een duidelijke aanpak belangrijk. Aan de hand van onderstaande klaar-voor-de-start lijst kun je bepalen of je klaar bent voor de start van het schooljaar.

1. Online toegang voor leerlingen regelen

Het is belangrijk om de link https://member.tumult.nl/ op een slimme plek in jullie online omgeving te plaatsen. Dit wordt meestal door de coördinator digitale toegang gedaan. Zo kan iedereen direct naar onze member-omgeving zonder telkens in te hoeven loggen. Uiteraard is het wel noodzakelijk dat alle gebruikers in de ELO van je school zitten.

Scholen die via boekhandels besteld hebben krijgen bovenstaande link al automatisch in de ELO. Ook scholen die alleen van het gratis materiaal van Tumult gebruik willen maken komen door bovenstaande link direct naar binnen.

Voor vragen kun je altijd bij onze helpdesk terecht. Ook voor scholen die geen ELO hebben is deze helpdesk beschikbaar. Loop je toch ergens tegenaan of heb je andere vragen? Dan helpen we je graag. Stuur dan een mail naar info@tumult.nl of bel ons op het nummer 020 421 5129.

2. Ingelogd in member.tumult en de werkboeken bekeken

Bekijk onderstaande video om een korte introductie van member.tumult te krijgen. Check goed of de door jouw school bestelde boeken ook online staan!

3. De Tumult Tour doorlopen

In onze memberomgeving hebben we een Tumult Tour ontwikkeld. Daarin maak je stap voor stap kennis met de online omgeving van Tumult, zodat je dit goed aan de leerlingen over kunt brengen.

4. Een (jaar)planning gemaakt voor de mentorlessen

Aan de hand van een mentorjaarprogramma houd je overzicht over alle perioden en hoe je daar als mentor mee om kunt gaan. Wat verwachten teamleiders, leerlingen en ouders van jou? In de member-omgeving van Tumult kun je vervolgens een eigen agenda bijhouden, waarin je een goed overzicht van lessen en actualiteiten ziet.

6. De eerste les is voorbereid

Bekijk bijvoorbeeld onze 5 kennismakingsspellen voor een goede start van het schooljaar.

7. Bedacht wat ik wil leren als mentor dit jaar

Denk na over jouw wensen voor dit schooljaar. Wil je een cursus doen? Wil je een andere insteek van jouw mentorlessen of juist verder bouwen op de werkwijze van afgelopen jaar? Uiteraard staat jouw contactpersoon bij Tumult altijd voor je klaar met advies!

Andere handige tips

  • ELO overzichtelijk (op basis van jaarplanning) indelen;
  • Grote, vaststaande activiteiten in het jaar inplannen (sinterklaasfeest, studiereis, week tegen pesten)
  • Bekijken welk lesmateriaal verder van pas kan komen;
  • Grote opdrachten voor jouw vak voorbereiden (eindverslag, presentaties);
  • Overdracht van de leerlingen en inlezen in hun dossiers;
  • Bedenken hoe je contact gaat onderhouden met de ouders.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search