Het nieuwe lerarenregister is al een tijdje in ontwikkeling, en er is op dit moment veel discussie over de invulling van het nieuwe register. Hoe zit het nu eigenlijk?

Augustus 2018 gaat het nieuwe lerarenregister open. Als leraar ben je wettelijk verplicht je professionele ontwikkeling bij te houden in dit register. Vier jaar na je registratie wordt beoordeeld of je minimaal 160 uur aan professionalisering hebt besteed.

Ben je al geregistreerd in het vrijwillige register? Dan kun je je portfolio hierin blijven inzien en bijhouden tot het register sluit. Je opgebouwde portfolio neem je vervolgens mee naar het nieuwe register. De validering van het aanbod ontbreekt dan, maar wordt later alsnog toegekend. Wanneer dat precies wordt gedaan is nog niet duidelijk.

Het register is dit hele schooljaar al gesloten voor het registreren van nieuwe activiteiten door aanbieders. Zodra we kunnen, zullen we de professionaliseringsactiviteiten van Edutrainers aanbieden op registerleraar.nl. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Edutrainers.

Print Friendly, PDF & Email