Ineens zag ik een boel mooie tweets voorbij komen, allemaal met de hashtag #ideaconf14. Berichten zoals: “Failure is the worst thing that can happen in school. But innovation demands failure”. Mijn interesse was gewekt, maar ik had geen idee wat de hashtag betekende…

Even googelen leerde mij dat van 8 tot 10 april de 2014 LEGO Foundation Idea conference wordt gehouden. Op deze conferentie wordt het geloof in het belang van spelen en leren door te spelen gevierd. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van the LEGO Foundation gehoord. Maar op hun website las ik de volgende boodschap: “We believe in a simple yet critical message: Play unlocks learning and development benefits that last a lifetime, and childhood presents a critical window of opportunity. At the LEGO Foundation we intend to mobilize the world around the link between play and learning.” Een mooie Tumultueuze missie!

Ik zag op hun website dit inspirerende filmpje, dat ik graag wil delen met jullie. Laat het vooral ook aan je leerlingen zien!

Print Friendly, PDF & Email