Na ruim drie jaar zit mijn tijd bij Tumult erop: na de zomervakantie heb ik fulltime mijn eigen groep 3. Een heel gek idee! Benieuwd hoe dit is gegaan, hoe ik het heb ervaren en wat de toekomst brengt? Lees deze blog, want ik vertel het allemaal! 

Goudsmid. Dat was jarenlang mijn antwoord op de wat-wil-je-worden-vraag. Geïnspireerd door de smid in Archeon leek dat me een prachtig beroep. Later veranderde mijn antwoord in juf, psycholoog, journalist, weer juf, antropoloog, iets met Engels en toen weer in juf. Maar ook ik kreeg de dat-is-zo-zonde-van-je-vwo-zin voor m’n kiezen. Daarom was ik erg blij toen bij mijn studiekeuze een nieuwe opleiding bleek te bestaan: de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO). Een studie waarin de pabo en de bachelor onderwijskunde tegelijk worden gehaald, zodat je na vier jaar met twee diploma’s afstudeert.

Doorstuderen

Na mijn afstuderen kon ik met een speciale regeling op mijn laatste stageschool blijven werken. Deze regeling, het ‘vierslagleren’, is een stimulans vanuit de overheid om meer leerkrachten met een masterdiploma in het basisonderwijs te krijgen. Een startende leerkracht en een ervaren leerkracht volgen beiden een masteropleiding en zijn beiden werkzaam op dezelfde school. Ik koos om de master Onderwijskundig ontwerp en advies aan de Universiteit Utrecht (tegenwoordig Onderwijswetenschappen) te volgen. Een belangrijk onderdeel van de master is de stage, die ik heel graag bij een uitgever van een lesmethode wilde uitvoeren. Zo kwam Tumult op mijn pad.

De eerste ontmoeting

Ik weet het nog goed, de eerste keer dat ik binnenkwam. We gingen in ‘het aquarium’ zitten, werd mij verteld. Best een gekke binnenkomer, maar dat is dus een ruimte met glazen wanden. Handig om te vergaderen, want verder zitten we bij Tumult met z’n allen in één ruimte. Het voelde goed, die eerste bijeenkomst. En dat bleek wederzijds. Na het gesprek hoefde ik niet lang te wachten, want al in de trein naar huis werd ik gebeld met de mededeling dat ik in januari met mijn stage bij Tumult mocht beginnen.

Alles nieuw!

Inmiddels zijn we achttien werkboeken en een online leeromgeving verder, maar in januari 2015 waren dat nog plannen die we gingen uitwerken. In de 3,5 jaar die voorbij zijn gegaan, ben ik zelf erg gegroeid: in het geven en ontvangen van feedback, samenwerken, kort en bondig formuleren en het opmaken van lesmateriaal. Maar Tumult is net zo goed gegroeid! Behalve meer collega’s, vooral in het contentteam dat het lesmateriaal ontwikkelt, zie ik Tumult almaar meer professionaliseren. Een belangrijk uitgangspunt van zowel Tumult als Edutrainers is dat je nooit uitgeleerd bent. Een visie die ook ‘achter de schermen’ heel duidelijk aanwezig is. Bij Tumult en Edutrainers staan ze niet stil, daar blijven ze zich ontwikkelen. Een mooie eigenschap, waar zowel het bedrijf zelf als de klanten veel aan hebben.

En nu door

En nu is het bijna klaar. Tenminste, voor nu. Want hoewel ik weet dat ik het komende jaar fulltime in plaats van parttime voor de klas sta, is dat nog lang niet het einde van mijn loopbaan. Ik blijf me ontwikkelen en Tumult blijft zich ontwikkelen, dus wie weet komen we elkaar nog een keer tegen. Wat ik nu het meeste ga missen? Het schrijven van de po-lesbrieven, de heerlijke lunch, de sfeer en vooral de fantastische collega’s, die me vanaf dag een het gevoel hebben gegeven dat ik lid was van de Tumult-familie.

Tumult’ers en klantscholen, bedankt voor de leuke jaren! Heb je vragen over de volgende stap in mijn loopbaan of wil je op deze blog reageren? Stuur je reactie hieronder in, of mail me: suzanneheuvelmans@tumultgroep.nl.

Print Friendly, PDF & Email