Vijf boekentips voor in de vakantie

Gepubliceerd op: 9 juli 2018
Door: Elin Sleebos

Zit je nog met je hoofd nog in toetsen, cijfers invoeren en allerlei andere to do’s? Of ben je al vakantie aan het vieren? Met deze boekentips voor leraren kom je de vakantie geïnspireerd door. Leuk om alvast te hebben voor als je vakantie begonnen is of om meteen in te beginnen. Pak je strandstoel of hangmat, neem een drankje erbij en lezen maar!

#1 Lastige kinderen? Heb jij even geluk  – Berthold Gunster

Berthold Gunster is de grondlegger van Omdenken en moedigt aan om te kijken naar wat er is en wat er zou kunnen, en van een gebrek een talent te maken. In dit boek beschrijft hij hoe je van zijn theorie ‘omdenken’ gebruik kunt maken bij de opvoeding van lastige kinderen. De afwisseling van theorie en praktijk en gemakkelijke voorbeelden maakt dit boek luchtig en prettig te lezen. Voor wie direct aan de slag wil eindigt het boek met vijftien strategieën.

#2 Een dikke tien van Meester Mark – Mark van der Werf

Meester Mark is inmiddels een bekende. In zijn vierde boek neemt hij de lezer mee door zijn mooiste verzameling van briljante ingevingen, ontwapenende foutjes en lieve briefjes.

#3 Start to teach – Sanne De Vos, Johan De Wilde en Simon Beausaert

Ben je net afgestudeerd en begint jouw eerste echte baan als leraar na de zomer? Geen stress! Bereid je voor met het boek Start to teach. De schrijvers van het boek geven je alle belangrijke factoren die bepalend zijn voor het slagen van jouw eerste jaren als leraar.

#4 Meertaligheid en onderwijs – Orhan Agirdag en Ellen-Rose Kambel

Heb je interesse in meertaligheid in het onderwijs? Misschien omdat je er  zelf mee te maken hebt? Dit boek laat je op laagdrempelige kennis maken met de stand van zaken en het maatschappelijk belang van meertaligheid en meertalig onderwijs. Voor wie er zelf ook te maken heeft met meertaligheid biedt het boek ook handvatten voor de praktijk.

#5 Een geschiedenis van het onderwijs in Nederland – Piet de Rooy

Onderwijsvernieuwingen, welke school wil er niet aan mee doen? De ene vernieuwing is nog niet in gang gezet of er is alweer wat nieuws. De schrijver van dit boek onderzoekt waar de hoge verwachtingen voor het vernieuwend onderwijs vandaan komen. Hij put uit eigen ervaring en die van zijn vader en maakt daarnaast uitstapjes naar de literatuur en het vroegste stadium van het onderwijs.

Ken jij nog andere boeken die je collega docenten moeten lezen? Laat je tip hieronder als reactie achter.

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search