Iedereen is weleens toe aan vernieuwing. Zo ook onze leerpaden! De leerpaden van Edutrainers kun je zien als e-learning voor leraren die hun (didactische) ICT-vaardigheden willen verbeteren. Afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het verbeteren van de leerpaden. Benieuwd om welke nieuwigheden het gaat, nu en in de nabije toekomst?

Leerpaden

Ten eerste hebben we onze populairste leerpaden onder de loep genomen. Het gaat om deze tien leerpaden:

In deze leerpaden zit een groot aantal door ons gemaakte instructiefilmpjes. Deze filmpjes leggen in klip-en-klare taal uit hoe een bepaald onderdeel van de app, de tool of het programma werkt. Zo word je, stap voor stap, expert in het gebruik van deze technologie voor je onderwijs.

Maar technologische ontwikkelingen staan nooit stil. De programma’s die we gebruiken voeren continu verbeteringen door en daarom zagen wij ons genoodzaakt nieuwe filmpjes met aangepaste uitleg op te nemen. Deze filmpjes behandelen nu de nieuwste versie van de app of het programma. Voor ons was het ook een mooie gelegenheid om de instructie aan te scherpen! Het resultaat: up-to-date leerpaden met nog duidelijkere uitleg en nieuwe filmpjes.

Leerlijn

En dan nog iets over aankomende vernieuwingen (we lopen vast op de zaken vooruit). As we speak wordt er hard gewerkt aan een leerlijn digitale docentenvaardigheden. Hierin nemen we de belangrijkste ICT-competenties voor leraren anno nu op. Daarin maken we een onderscheid tussen verschillende niveaus. Binnenkort kun je dus leerpaden zoeken voor ICT-competenties waarin je je verder wilt ontwikkelen en op een voor jou geschikt niveau. Hierover later meer!

Uiteraard werken we continu aan verbetering van de leerpaden. Input voor verbetering komt uit feedback van gebruikers (leraren en scholen), maar ook uit vernieuwingen in de technologie. Dit voeren we constant door.

Heb je geen abonnement op Edutrainers maar wil je wel onze instructiefilmpjes zien? Bekijk dan de nieuwe afspeellijst ICT in de les. Hierin staat het rondleidingsfilmpje uit elk leerpad. Vergeet je niet te abonneren op het YouTube-kanaal van Edutrainers en sla de afspeellijst ICT in de les op!

Print Friendly, PDF & Email