Plannen, omgaan met elkaar, samenwerken, leerstrategieën… zonder studievaardigheden en sociaal-emotionele vaardigheden geen diploma. De basis voor een succesvol doorloop van de middelbare school wordt in de eerste klas van de middelbare school gelegd. Daarom hebben we vanaf komend schooljaar brugklaspakketten waarin al deze vaardigheden aan bod komen. In deze blog beantwoord ik een aantal vragen over de nieuwe Tumult-in-de-brugklaspakketten.

brugklaspakket 1 havovwoWat is een Tumult-in-de-brugklaspakket?
Een Tumult-in-de-brugklaspakket bestaat uit twee delen: studievaardigheden en sociaal-emotionele vaardigheden. Je kunt ze voor schooljaar 2016-2017 voor twee niveaus bestellen: 1 havo/vwo en 1 vmbo-t/havo. De prijs voor zo’n pakket is € 25,95, op papier of digitaal in Learnbeat.

Waarom een Tumult-in-de-brugklaspakket?
We bieden een pakket met studie- en sociaal-emotionele vaardigheden aan omdat we geloven dat dit alle vaardigheden zijn die een eersteklasleerling nodig heeft in zijn/haar eerste leerjaar. De studievaardigheden ondersteunen de leerling in het organiseren en leren van zijn/haar schoolwerk. De werkvormen voor de ontwikkeling van sociaal-emotionele vaardigheden zorgen ervoor dat de leerling met plezier naar school gaat. Met de activiteiten in dit abonnement zorg je namelijk voor een goede sfeer in je (mentor)klas.

Kan je ook losse abonnementen bestellen?
Je kunt ook alleen het abonnement voor studievaardigheden of voor sociaal-emotionele vaardigheden bestellen, alleen betaal je dan iets meer ten opzichte van het pakket: € 16,50 per abonnement.

Tumult brugklaspakket 1 vmbo-t/havoZijn er veranderingen in het materiaal t.o.v. 2015-2016?
Het hoofdstuk communiceren zit dit schooljaar in het abonnement Tumult in de brugklas – Studievaardigheden 1 h/v, maar is meer een sociaal-emotioneel onderwerp en hebben we daarom verplaatst naar het abonnement Tumult in de brugklas – Sociaal-emotionele vaardigheden.

Wil je de inhoud van het brugklaspakket bekijken? Bekijk dan de losse titels:

Of boek een presentatie bij jou op school, neem daarvoor contact met ons op.

Print Friendly, PDF & Email