Plannen maken is één ding, ze waarmaken is een ander verhaal. In september 2016 omschreef ik de belangrijkste plannen die we met Tumult, Edutrainers en Spons hebben voor dit schooljaar We zijn ruim halverwege: wat is er tot dusver van onze plannen terecht gekomen? In deze update neem ik de voortgang van onze drie geplande kernontwikkelingen door.

1. Nieuwe content!

Voor zowel leerlingen die met Tumult abonnementen werken, als voor docenten die met leerpaden van Edutrainers werken, willen we nieuw materiaal maken. Bij Tumult besloten we om, naast de productie van de geplande content, ook om een nieuw abonnement te maken voor een nieuwe doelgroep: Tumult op de basisschool. En natuurlijk zijn we minstens net zo trots op de vijf nieuwe titels die volop in productie zijn:

nieuwe titels 1718

Bij Edutrainers werken we hard aan het leerpad Excel en we publiceerden eind 2016 het nieuwe leerpad over de nieuwste educatieve tools zoals Canva, Groepjes maken, StudyBlue, Quayn en Smore. Dit leerpad kun je overigens gratis volgen als je een account aanmaakt.

2. Vernieuwingen in onze digitale omgevingen

Samen met onze technische partner Avetica werken we aan de ontwikkeling van nieuwe digitale omgevingen voor Tumult en Edutrainers. We maken daarbij gebruik van Moodletechnieken. Op onze testomgeving is het inmiddels gelukt om de digitale extra’s zoals pdf’s van stappenplannen, filmpjes en docentenhandleidingen bij de papieren werkboeken op een goede manier beschikbaar te maken. Bovendien hebben we daarbij ook de eerste opzet van een digitaal portfolio gerealiseerd. Wil jij als Tumultgebruiker deze nieuwe omgeving testen? Stuur een bericht naar hanswendel@tumultgroep.nl.

Daarnaast werken we aan de productie van interactieve digitale werkvormen: ‘écht digitale content’! Deze digitale werkvormen willen we voor zowel digitale Tumultabonnementen als voor Edutrainers- en Sponsklanten beschikbaar maken. Hier zitten we nog echt in de ontwikkelfase en hebben we nog wel een aantal maanden nodig voordat we met geïnteresseerde gebruikers kunnen testen.

3. Tumult maak je samen is een belangrijk uitgangspunt bij alles wat we doen

En logisch dat het ook ons motto was bij de succesvolle deelname aan de NOT. We voerden veel gesprekken met bezoekers en iedereen kon meekijken op www.tumultmaakjesamen.nl. In deze blogs lees je de samenvattingen met de belangrijkste thema’s van de NOT:

En last but not least: in deze blog lees je de zes stappen die we hebben gezet in onze samenwerking met het Haarlemse Sterrencollege bij het ontwikkelen van schoolgebonden LOB.

Al met al zijn we lekker bezig, we ontwikkelen volgens plan. En als je meer wilt weten, mee wilt ontwikkelen of wilt meedenken of -testen: laat je horen!

Print Friendly, PDF & Email