Alleen ga je sneller, samen kom je verder! Zo luidt het Afrikaanse gezegde. Daarom sturen we deze week deze lesbrief uit: Tumult maak je samen! Zoals jullie weten zijn we gek op feedback, filmpjes en enthousiaste leerlingen. Drie vliegen in één klap dus in de lesbrief van deze week. Bovendien krijgt het groepje met het winnende filmpje een bioscoopbon! Dus waar wacht je nog op?

Meedoen met de Tumult wedstrijd!

In deze lesbrief maken leerlingen een filmpje over wat ze geleerd hebben van de Tumult lessen en wat ze graag nog meer zouden willen leren. Een handig middel om je leerlingen te laten reflecteren op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar wat er nog gaat komen. Stuur het filmpje naar ons op via info@tumultgroep.nl of deel het via Twitter met de hashtag #Tumultmaakjesamen. Op 4 juni moet het filmpje binnen zijn. Wij maken dan op 8 juni de winnaar bekend. Het groepje met het leukste filmpje ontvangt een bioscoopbon!

Filmpje maken

Een leuk origineel filmpje maken is niet makkelijk! Daarom een aantal tips:

  • Begin met een goede brainstormsessie. Geef de leerlingen de opdracht om goed te brainstormen over wat ze in het filmpje willen laten zien en op wat voor manier. Bespreek de voorwaarden om te brainstormen met je leerlingen, zoals ik eerder in deze blog omschreef.
  • Geef leerlingen de tip om een specifieke Tumult les in het hoofd te nemen, dat maakt het misschien wat makkelijker.
  • Laat de leerlingen het stappenplan Reflecteren gebruiken uit ons lesmateriaal. Dit kan helpen bij het reflecteren op wat ze geleerd hebben en wat ze nog meer willen leren.
  • Geef je leerlingen de tip om vlogs te kijken op YouTube als voorbeeld, wie weet halen ze daar inspiratie vandaan!
  • Met behulp van YouTube kun je makkelijk een filmpje monteren. Of neem het filmpje op met een smartphone en gebruik Magisto om je filmpje te maken. Tegenwoordig is dat allemaal niet zo moeilijk meer en heb je binnen no time een leuk filmpje in elkaar gezet!
  • Vraag je leerlingen of ze het oké vinden dat het filmpje gepubliceerd wordt op YouTube, dat is namelijk een voorwaarde voor het meedoen aan de wedstrijd.

Ik zou zeggen: klaar voor de start? Wij zijn erg benieuwd en hopen veel filmpjes te zien! Laat ons weten wat je van deze lesbrief vindt met een reactie!

Print Friendly, PDF & Email