Dat er filmpjes in de digitale omgeving van ons lesmateriaal staan, wist je waarschijnlijk al. Deze filmpjes zijn leuk ter intro van de les of om de les mee af te sluiten. Maar we misten nog wel iets: een instructiefilmpje per vaardigheid! Daarom zijn we vorig jaar begonnen onze eigen filmpjes te maken.

Voor elk van de studievaardigheden in het nieuwe materiaal Tumult in de brugklas hebben we inmiddels een instructiefilmpje gemaakt. Maar we wilden ze nog beter maken. Met een beetje trots presenteren we dan ook het filmpje ‘Plannen’ dat we in samenwerking met Frauke Havinga hebben gemaakt.

Bekijk het filmpje:

Deel het filmpje gerust met je leerlingen of zet het op de site!

Waarom gebruiken we instructiefilmpjes?

Filmpjes spreken leerlingen aan die meer visueel en/of auditief zijn ingesteld. Verder kun je in een filmpje de hele taak laten zien met specifieke voorbeelden. Dit zorgt ervoor dat de vaardigheid duidelijker wordt. Bovendien kun je er als docent voor kiezen je lessen te ‘flippen’: leerlingen kijken thuis de instructie en in de les heb je vervolgens meer tijd over voor de opdrachten. Leerlingen kunnen de filmpjes op een later moment nog eens terugkijken als ze even niet meer weten hoe het zat.

Meer weten over de vaardigheid plannen in Tumult in de brugklas? Ik schreef er vorig jaar al een blog over.

Gebruik jij wel eens een instructiefilmpje in je les? En wat vind je van ons vernieuwde filmpje over plannen? Laat het me weten in een reactie!

Print Friendly, PDF & Email