Speciaal voor ouders #9: hoe ondersteun je jouw kind met Tumult voor ouders?

Gepubliceerd op: 16 oktober 2017
Door: Martina Nieuwenhuis

Voor de ontwikkeling van je kind is de samenwerking tussen ouders/opvoeders en scholen heel belangrijk. Zeker in het vaardighedenonderwijs heb je als ouder namelijk een prominente rol. Denk bijvoorbeeld aan LOB: welk profiel en welke vervolgopleiding kiest jouw kind? Studievaardigheden: hoe gaat plannen van huiswerk? En aan het ontwikkelen van sociaal-emotionele vaardigheden; zelfvertrouwen ontwikkelt je kind natuurlijk niet alleen op school. Oftewel, het is heel nuttig als je als ouders betrokken wordt én bent bij dat wat er op school gebeurt. Om je daarbij te helpen is er Tumult voor ouders. Een gratis abonnement met allerhande formulieren, handige filmpjes en opdrachten die je met je kind kunt doen. In deze blog meer informatie daarover.

Scholen die met Tumult werken, hebben automatisch toegang tot het abonnement Tumult voor ouders. Docenten en leerlingen, maar zeker ook ouders kunnen een account aanmaken en makkelijk bij dit abonnement terecht.

Tip voor scholen: wijs ouders op dit abonnement tijdens een ouderavond, in een nieuwsbrief of tijdens tienminutengesprek!

Hoeveel kost Tumult voor ouders?

Niets! Scholen die klant zijn van Tumult krijgen automatisch gratis toegang tot dit abonnement. Hoort er gewoon bij. (Net als Tumult Free, overigens.)

Waar vind je Tumult voor ouders?

Ga naar de online leeromgeving mijn.tumult.nl en maak een account aan. Vul in dat je een ouder bent en meld je aan via de school van je kind. (Wil je de stappen even voor je zien? Bekijk dan dit filmpje met uitleg over het aanmaken van een account en inloggen.) Onder ‘Mijn lesmateriaal’ vind je het Tumult voor ouders-abonnement. Het ziet er zo uit:

Wat kun je met Tumult voor ouders?

In het abonnement vind je allerlei handig materiaal dat als inspiratie dient of waarmee je mee aan de slag kan om jouw kind te ondersteunen bij zijn of haar ontwikkeling van sociaal-emotionele, studie- en keuze- en loopbaanvaardigheden. Het abonnement wordt jaarlijks aangevuld met nieuwe bronnen en opdrachten. Op dit moment vind je er:

 • Formulieren voor ouders
  Een formulier om te plannen? Om deeltaken op te schrijven? Of om je bronnen op bij te houden? Al die handige formulieren vind je hier; handig om aan je kind te kunnen geven als hulpmiddel!
 • Lesbrieven voor ouders
  Wil je gestructureerd samen aandacht besteden aan een bepaalde vaardigheid, zoals omgaan met emoties, plannen of omgaan met geld? Doe dan een lesbrief. De lesbrieven zijn geschreven om eerst klassikaal te doen en later thuis te verwerken, maar je kunt een klassenopdracht ook iets ombuigen en gewoon thuis doen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen het thuisgedeelte te doen of de mentor vragen deze les te doen, natuurlijk!
 • Ouderkaarten
  In de ouderkaarten vind je tips over hoe je jouw kind stap voor stap ondersteunt bij zijn of haar huiswerk. Of hoe je helpt bij het leren voor een toets, bijvoorbeeld.
 • Informatie voor ouders
  Meer weten over hoe het lesmateriaal van Tumult, waar jouw kind op school mee werkt, in elkaar zit? Check de informatie voor ouders.
 • Vaardighedenfilmpjes
  Hier vind je filmpjes over verschillende vaardigheden, van hoe je aantekeningen maakt en woordjes leert tot hoe je een tekst leest. Leuk voor jou als inspiratiebron bij het coachen van je kind, maar zeker ook nuttig voor je kind zelf!
 • Blogs voor ouders
  Wil je weten waar je op kunt letten tijdens een open dag die je samen bezoekt? Kun je tips over goed overhoren gebruiken? Die vind je in de blogs. Sowieso is het aan te raden deze blog in de gaten te houden. Er verschijnen regelmatig nieuwe blogs speciaal voor ouders!

Hoe gebruik jij het Tumult voor ouders-abonnement? En heb je als ouder of docent nog ideeën over aanvullingen op het abonnement? Ik lees het graag in een reactie hieronder!

Misschien vind je dit ook interessant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search