Sandra legt uit #3: van studiekeuze naar loopbaanleren

Vanaf schooljaar 16-17 gaat er behoorlijk wat veranderen voor vmbo’ers die een sector moeten kiezen. Onze uitgever Sandra maakte er drie handige infographics over waarin je alle informatie vindt die je nodig hebt. Deze week schotel ik ze één voor één aan je voor. Vandaag bespreken we de overgang van kiezen als einddoel naar kiezen als proces.

Maandag kon je onder andere al lezen over de naamswijziging van sector naar profiel en de inhoudelijke wijzigingen in die profielen. En gisteren kwamen de eindexamenprogramma’s aan bod. In de derde en laatste infographic in deze serie hebben we het over de ontwikkelingen rondom LOB. Waar vroeger de focus lag op het maken van een keuze voor een sector of een studie, wordt lob vanaf schooljaar 16-17 veel breder ingestoken. De focus verschuift naar het loopbaanleren. Leerlingen leren hoe ze zelfstandig hun loopbaankeuze vorm kunnen geven en bij kunnen sturen. Dit beperkt zich niet tot de school, waardoor leerlingen er ook na hun middelbare schooltijd nog iets aan hebben.

LOBdossiers+infographics 6Download de PDF van deze infographic.
Zo, dit waren de infographics waarmee we hopen dat we de veranderingen in LOB iets duidelijker voor je hebben gemaakt. Ik (en met mij het hele Tumultteam), ben erg benieuwd wat je vond van deze manier van informatie overdragen. Dus laat vooral een reactie achter!

Wil je meedenken over de ontwikkeling van ons materiaal voor keuzevaardigheden? Mooi! Stuur een mailtje naar sandrahuigen@tumultgroep.nl.

Bekijk de andere infographics in deze serie: #1 over kiezen profiel en #2 over de eindexamenprogramma’s.

Print Friendly, PDF & Email

About the Author:

Britte Koppel
Als marketing-communicatie medewerker bij Tumult ben ik onder andere verantwoordelijk voor het up to date houden van deze blog. Hartstikke leuk om te doen! Daarnaast ben ik ook nog eindredacteur. Dus als je ergens een spelfoutje terugvindt, is dat dus mijn schuld!

One Comment

  1. Rob Alberts 1 november 2014 at 21:42 - Reply

    Je hebt het weer mooi en duidelijk in kaart gebracht.

    Vriendelijke groet,

Leave A Comment