Sandra legt uit #2: vernieuwing vmbo

Vanaf schooljaar 16-17 gaat er behoorlijk wat veranderen voor vmbo’ers die een sector moeten kiezen. Onze uitgever Sandra maakte er drie handige infographics over waarin je alle informatie vindt die je nodig hebt. Deze week schotel ik ze één voor één aan je voor. Vandaag een blik op de nieuwe examenprogramma’s.

Gister kon je onder andere al lezen over de naamswijziging van sector naar profiel en de inhoudelijke wijzigingen in die profielen. Vandaag hebben we een infographic over de nieuwe beroepsgerichte examenprogramma’s en hoe deze ingericht zijn. Deze zullen gaan bestaan uit een kern-, profiel- en keuzedeel.

LOBdossiers+infographics 5Een kleine aantekening bij het laatste deel van deze infographic: niet alle leerlingen mogen zelf hun keuzedeel bepalen. Op sommige scholen wordt dit voor hen bepaald.

Download de PDF van deze infographic.
Morgen verschijnt op deze blog de derde en laatste infographic in deze serie.

Bekijk de andere infographics in deze serie: #1 over kiezen profiel en #3 van studiekeuze naar loopbaanleren.

Print Friendly, PDF & Email

About the Author:

Britte Koppel
Als marketing-communicatie medewerker bij Tumult ben ik onder andere verantwoordelijk voor het up to date houden van deze blog. Hartstikke leuk om te doen! Daarnaast ben ik ook nog eindredacteur. Dus als je ergens een spelfoutje terugvindt, is dat dus mijn schuld!

Leave A Comment